Reklama

Reklama

Lidé z hor

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Československo, 1968, 24 min

Režie:

Jan Špáta

Hudba:

Luboš Fišer

Hrají:

Eduard Cupák

Obsahy(1)

Dokumentární film Jana Špáty a životě lidí ve velehorách v bývalém SSSR. Krásné záběry jsou podkresleny úžasnou hudbou Luboše Fišera. Cenný snímek předního českého dokumentaristy. (oficiální text distributora)

Recenze (6)

stub 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší, než dokument o Irsku - syrový a přitom bez sebemenší snahy šokovat, či jinak lacině zaujmout. Výjimečně zajímavý region poskytující dostatek inspirace i menším kalibrům, než byl J. Špáta. ()

LeoH 

všechny recenze uživatele

Jsem na konci prvního disku špátovské sady a trošku rozpačitý. Špáta má skvělé kameramanské oko a je pohotový (přesněji možná: umí si připravit situace, které působí bezprostředně), na Lidi z hor se opět krásně kouká, jenže je to taková idylka, až za tím člověk cítí zjednodušování a autorskou manipulaci v množství větším než malém. Preferoval bych míň ne tak docela uvěřitelných „zajímavostí“ a cirkusových výstupů a víc skutečného života. ()

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Líp už to opravdu natočit nešlo. Filmu nic nechybí ani nepřebývá. Ale věřit tomuto tvrzení opravdu nemůžu: "V devadesáti letech se oženil s šestnáctiletou dívkou a měl s ní třináct dětí." ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Snad si to nepletu s ničím jiným, ale mělo by se jednat o portrét lidí z horských oblastí, kam donedávna nevstoupila civilizace. Lidé i bez léků se dožívají vysokého věku a jsou šťastní. ()

Reklama

Reklama