Reklama

Reklama

Jak přežít útok žraloka

(TV film)
  • USA Shark Attack Survival Guide

Obsahy(1)

Na moři se může člověk dostat do řady nečekaných a velmi nebezpečných situací. Jak se zachovat, když loď zachvátí plameny a posádka je nucena vrhnout se do vln mezi žraloky? Odpovědět na tuto otázku se pokusí profesionální voják a dobrodruh Terry Schappert. Každý rok zachrání americká pobřežní hlídka zhruba 5 000 lidí. V únoru 2002 se dva mladí muži vydali rybařit, loď se nečekaně potopila a oni byli během několika minut obklopeni hejnem žraloků. Když dorazili záchranáři, byl naživu už pouze jeden. Co mohli udělat pro přežití?
Podle Terryho je nutné nepropadat panice a pozorně sledovat okolí. Před skokem do vody je potřeba zajistit si tři věci, které zvyšují šanci. Flotační zařízení (cokoli, co vám umožní udržet se na hladině, např. vesta, plovák, plastový chladicí box). Dále něco na ovázání případných ran a do třetice něco, co lze použít jako zbraň. Pokud se člověk při nehodě na lodi zraní, musí ránu okamžitě ovázat a zastavit krvácení. Žraloci totiž vycítí i stopové množství krve. K pozorování situace pod hladinou může člověk použít prázdnou PET láhev. Pokud se loď potopila, je nutné prozkoumat vrak nebo mořské dno, opatřit si jakoukoli zbraň a bránit se všemi prostředky... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

Dydzej 

všechny recenze uživatele

Typický dokument pro opravdu hloupé Američany. Všechno musí zopakovat 10x, a navíc vůbec nic nového se člověk nedozví. Tedy pokud pro vás není nová informace, že se nemáte koupat se žralokem v kleci. A nezapomeňte, pokud se vám nedejbože dostane žralok do klece dveřma, tak pak ty dveře nezavírejte. Ještě jedno varování: "Nic z toho, co zde vidíte se nepokoušejte napodobovat, v případě nouze volejte 911" (Jasně určitě se koupu s mobilem). Hvězdička za odvahu. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama