Reklama

Reklama

Danse macabre

všechny plakáty
Krátkometrážní / Mysteriózní
Kanada, 2009, 6 min

Režie:

Pedro Pires

Kamera:

Pedro Pires

Obsahy(1)

Myslíme si, že mrtvé tělo je perfektně nehybné, ale ono se zatím kroutí v posledním morbidním tanci. Jsou tyto křeče pouhými náhodnými pohyby nebo jsou ozvěnou chaotických událostí minulého života? (oficiální text distributora)

Recenze (10)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Divných 6 minut, které mi neřekly absolutně nic. Nebavilo, je to divný, lyrický s né příliš zajímavým vizuálem, gore nula, pointa žádná. Šlo mimo mě. 3/10. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Nacho Cerda potreboval natočiť tri diametrálne odlišné snímky a nepovedal s nimi dohromady toľko, ako Pires jedným sugestívnym videoklipom. Umenie (v úvodzovkách) príliš nevyhľadávam, ale toto je naozaj silné. A bolo by aj bez tej nádhernej hudby. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pro náročného nekrofila trochu zklamání, očekával jsem poetiku rozkládajícího se těla či makabrózní tanec umrlcův v kremační peci, leč i toto lehké až téměř lyrické pojetí pohladilo mou duši skrytého nekromantika. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Tak tak, variace na Cerdovu trilogii smrti. Vysoce lyrické, múzické a orchestrální, a zároveň přitom dost špinavé, kruté a morbidní. Technická dokonalost, forma a estetika v tomto případě jasně převládají nad vlastním sdělením a významem, což ve srovnání s Cerdovou trilogií činí vyznění tohoto snímku poněkud plošším, neberu to ale nějak zásadně na škodu. Nicméně v rámci podobně smrtelně laděných snímků u mne na plné čáře vítězí Cerdovo Genesis jako all time best :-) 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lehce „morbidní“ leč mi u toho málem radostí slza ukápla. Podobné „němé“ snímky jsou krásné svou náplní, i když třeba z márnice a k navození potřebné atmosféry klidně postačí vhodně zvolený hudební doprovod. Odnáším si z toho mnohem lepší zážitek, než z kdejakého podprůměrného béčka… ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Dve skvelé strihy ináč nič čo by na tom zaujalo. Po technickej stránke je to samozrejme skvelé ale obsah neobsahoval vlastne nič. Dokonca ani tá mŕtvola sa nejako extra nepohybovala. Na experimentálne zaradenie tam bolo pramálo experimentovania a na mysteriózny žáner tam zase nebolo nič tajuplného... dobre, no, medzi riadkami tam mystika bola ale keďže nebola nijako rozvinutá tak sa mi tam stratila. ()

Reklama

Reklama