Reklama

Reklama

New Day in Old Sana'a, A

všechny plakáty

Obsahy(1)

Mladý jemenský fotograf Tariq je zasnoubený s dcerou místního soudce Bilquis. Jednoho rána uvidí v ulicích tančit nezahalenou dívku v šatech, které své snoubence daroval a je okouzlen její krásou a bezprostředností. Ukáže se ovšem, že ona tančící dívka nebyla jeho snoubenka, nýbrž osiřelá Ines, pracující v soudcově rodině jako služka. Náhle je Tariq na pochybách, za kterou z nich se má vlastně oženit. Vydá se nakonec za hlasem svého srdce, nebo se podřídí vůli své vážené rodiny? (Niktorius)

(více)

Recenze (3)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Naprosto mechanická rutina bez špetky kreativity a rozpoznatelného talentu. Sakra, vždyť ani unikátní architekturu Sana'a nedokáže režisér "prodat", nemluvě o jeho iritujícím zacházení s vypravěčem, na něhož přijde řada, až už se neví kudy kam. Tahle báchorka o tom, jak se dva měli rádi, ale okolí jim nepřálo, může zaujmout leda někoho, kdo ještě v životě neslyšel o tom, jak (nejen) tradičně založení Arabové přistupují k rodinným a milostným vztahům. A přijde mi nemožné, že by v dnešní době někdo takový existoval. ()

ShamiraNahari 

všechny recenze uživatele

Je to můj oblíbený film. Na sobotní večer, kdo chce nahlédnout do Arabských rodin a zvyků,ale bez nějakých extrému /jako třeba bítí žen atd./. ()

Reklama

Reklama