Reklama

Reklama

Proti proudu

(festivalový název)
  • Peru Contracorriente (více)
Trailer

Obsahy(1)

Šťastně ženatý muž a budoucí otec, rybář Miguel, který žije v peruánské přímořské vesnici, ukrývá skandální tajemství. Vedle své ženy je zamilovaný i do místního outsidera malíře Santiaga. Milostný vztah mužů překvapivě pokračuje i poté, co Santiago zahyne při tragické nehodě. Jeho duch se vrací, aby požádal Miguela o definitivní rozhodnutí. Buďto veřejně přizná svoje city k Santiagovi tím, že najde jeho mrtvé tělo a pochová ho v souladu s místními rituály, nebo bude Santiagova duše odsouzená k věčnému zatracení. Režisér prostřednictvím atypického milostného trojúhelníku, v němž je duch hybatelem děje, rozehrává nesmírně senzitivní příběh o lásce, zodpovědnosti, odvaze, strachu a comming outu v rigidním prostředí. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (28)

easaque 

všechny recenze uživatele

Boj proti zakořeněným tradicím je vždycky těžký a v tomto to bylo názorně ukázáno. Poetika filmu byla odlišná od toho, než jsem zvyklý z evropských či amerických filmů a možná proto se mi to libilo o to víc. Tento citlivě natočený film mi navíc přišel přirozený a nemoralizující a proto jsou 4 hvězdy jasné. PŘÍBĚH: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Na první pohled netradičně pojaté drama, na ten druhý obyčejný příběh obyčejného muže, který se bojí/nemá odvahu být sám sebou. Film plyne v pomalém melancholickém (ale ne sentimentálním tempu), umí být dramatický, ale netlačí na pilu a bonusem jsou krásné přímořské reálie. Ocenění si zaslouží i příjemné a civilní herectví. 9/10 ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Ve finale to neni uplne spatny film, i kdyz prvni tretinu jsem vylozene protrpel. Zapletka s duchem a vyrovnani se s jeho dusi je zajimava. Skoda, ze nebylo i ukazano, jak vypada Miguel, ktery hraje fotbal s duchem ci jak s nim soulozi i z pohledu treti osoby (tedy sam). Kamera pekna a herecke vykony uveritelne. Heterosexualni divacka obec musi ocenit krasu herecky Cindy Diaz (bohuzel zde nema profil), ktera ztvarnila jednu z vedlejsich roli- Isauru. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Predtým sme spolu byť nemohli. Teraz áno. Myslel som, že si šťastný. * Som šťastný, keď som s tebou...." Zdanlivo bezvýznamná konverzácia, z tuctového filmu so šťastným koncom. Tento film ani jednu z uvedených kategórií nespĺňal a z týchto viet mi behal mráz po chrbte. Neviem či sú všetky peruánske filmy natočené s takým umom a citom, ale ja sa k ich tvorbe ešte rozhodne vrátim. 85% Videné v rámci Challange tour / 30 dní so svetovou kinematografiou. ()

tomeš 

všechny recenze uživatele

První dlouhometrážní autorský film se peruánskému tvůrci Fuentes-Leónovi povedl. Co by bylo možné - pokud jde o produkci - označit za malý film, je velké, dobře natočené a v neposlední řadě oceňované drama, které v sobě kombinuje tichý boj queer mladíka snad se vším, čeho se lze v jeho situaci obávat: tradiční náboženství, osamocený venkov, latinskoamerický machismus, ... Nejde ale ve výsledku o depresivní film, téměř naopak. A co by v jiném prostředí mohlo vypadat jako stereotypní coming-out story, je ve Fuentes-Leónově podání a na peruánském venkově příjemné, nepřeintelektualizované filmové osvěžení plné citu, z něhož se divák může radovat. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Ačkoliv jsou obě hlavní postavy Peruánci, jejich herečtí představitelé nikoliv. Manolo Cardona (Santiago) je Kolumbijec a Cristian Mercado (Miguel) je z Bolívie. (Blois)

Reklama

Reklama