Reklama

Reklama

Catfish

  • Austrálie Catfish
Trailer

Obsahy(1)

Příběh, který se točí kolem Arielova bratra Neva, začínajícího newyorského fotografa. Ten se po zveřejnění svých fotografií na internetu seznámil s malou holčičkou, která chtěla nakreslit balerínu podle jednoho Nevova snímku. Brzy si začali psát častěji, což vedlo k tomu, že se Nev seznámil blíž nejenom s ní, ale s celou její rodinou přes facebook. Navázal tak kontakt s její matkou, ale také sestrou Megan. A právě kvůli vztahu s Megan se Nev rozhodne za jejich rodinou odcestovat a přitom vůbec netuší, jaká pravda na něj čeká. (NGP)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

forsythia 

všechny recenze uživatele

Internet je džungle, kde je možné všechno. Jestliže v reálném životě platí "důvěřuj, ale prověřuj," ve virtuální džungli to platí stokrát víc. Tenhle příběh nakonec skončil v podstatě dobře, i když konfrontace s realitou asi nebyla nic příjemného. Trošku zdlouhavý, ale jinak výborný a důležitý dokument. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Nevim, jak moc je tenhle dokument… kvalitní. Myslim tim z nějakýho dokumentárního hlediska, jak moc dokumentární dokument to je, ale můžu vám říct, že je to fakt dobrej film. A jak moc na ty trailery nejsem, u tohohle filmu je možná dobrý ho vidět, jelikož to vědomí toho, co se tam má stát, respektive, že se tam NĚCO má stát, hodně pomůže přehoupnout se přes začátek a fakt se těšit, co se stane dál, chtít to mermomocí vědět. Pak když Nev poprvý najde ty písničky, ten mrazivej pocit z traileru se vrátí v plný síle a přerůstá v jakousi auru povědomýho surreálna, kdy se cítíte skoro jako při sledování dílu seriálu Black Mirror, že sledujete něco vzdálenýho, ale někde v pozadí je pořád ten dojem, že se vás to až příliš reálně může dotýkat. Když pak bráchové opravdu přijedou na místo a dojde na konfrontaci, přichází další přirozená změna tónu, něco jako kocovina z tý dosavadní skoro až hrůzný atmosféry, a dostává se na řadu neuvěřitelně silnej, lidskej… ani ne tak příběh, jako spíš podtón, kdy se snímek na první pohled nesnaží dojmout, ale zároveň se mu to celkem dobře daří. I tohleto, i to střídání emocí i ta dobrá řemeslná práce nechá člověka jenom zírat a dokáže v něm vyvolat jakousi nerozhodnost, jestli se vám nechce věřit, že je snímek opravdovej, protože je tak dobrej, nebo spíš že nevěříte, že by moh bejt tak dobrej, kdyby byl opravdovej. Tohle je zkrátka příběh, kterej možná napsal sám život, možná ne, ale vyniká právě díky svý brilantní režii. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý "dokument", jehož největším tahákem je jednoznačně Facebook a celá ta komunikace na sociálních sítich současnosti. Asi každý ví o rizicích spojených s anonymitou nicku, ale vše je tak vzdálené že na to často zapomínáme. Catfish však divákovi ukazuje realitu a jak moc do hloubky se dá vlastně něco takového vyvořit. Otázkou sice zůstává, zda se jedná o hraný film či pravý dokument. Autoři sice v každém interview prohlašují, že vše je 100% a každá scéna je reálná, ale já tak nějak po Banskym už moc nevěřím. Každopádně, ať je to tak nebo tak, nic to nemění na tom, že se jedná o silný "film" s aktuálním a trochu "wierd" tématem. Set it up, organise a time with me, put together some materials, emails, we'll get the Facebook conversations printed out and we'll really talk about it. ()

Lamiczka 

všechny recenze uživatele

Sociální sonda do života jednoho z amerických umělců, kteří své umění propagují pomocí silného marketingového nástroje – Facebooku. Nev Schulman, newyorský fotograf, s pomocí svého bratra Ariela a dalšího kamaráda (Henry Joost), se kterými společně bydlí, začíná natáčet dokument. Příběh, který se ze začátku pomalu odvíjí a nevědomého diváka (což jsem byla i já) docela odrazuje. Film jsem pozastavila a vyhledala si pár informací, které mě navnadily k opětovnému sledování s tím, že se tedy nechám přesvědčit. Po zhruba třetině se opravdu dokument rozjíždí, byť ne nijak dramaticky, ale dokáže udržet pozornost. No a nejdůležitější, naprosto fantastickou částí, zůstává poslední třetina. Nebudu prozrazovat, doporučuji na vlastní oči vidět a uvědomit si, co všechno na sociálních sítích o sobě sdílíme a svěřujeme kolikrát naprosto cizím lidem. Dokument je natočen amatérsky, ale výborně zpracovaný. A je jedno, zda-li to natočili autenticky nebo „jenom“ nahráli. Odkaz to má jasný a přepad z roviny internetu do reality skvěle ukazuje, jak tvrdé „přistání na hubu“ může být. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

This is internet for you. Nejde ani tak o to jestli tenhle "dokument" je realny, nebo ne (podle me ani nahodou), jde spis o fakt, ze to co zobrazuje se deje naprosto bezne a proto je to pusobive. To, ze se u toho tvurci tvari jakoby prave objevili Ameriku uz je vec druha, nicmene i kdyz tohle clovek prestane resit a prijme to jako fikci, stale se jedna o pomerne depresivni story z internetoveho zivota, ktera se muze stat kazdemu a kdykoliv, proto to pro mnohe lidi muze fungovat i jako pomerne efektivni wake up facka. 6/10 ()

Reklama

Reklama