Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skoročtyřicátník Bruno Hamel žije poklidný šťastný život v městečku Drummondville s manželkou Sylvií a osmiletou dcerou Jasmine. Bruno je chirurg a život mu probíhá každý den podobně. Jeho rodina není ničím výrazná a moc se neliší od ostatních. Hamelovi si žijí svůj spokojeně jednotvárný život, dokud jednoho podzimního odpoledne není Jamsine znásilněna a zavražděna. Od té chvíle se Brunovi celý svět zhroutí. Aby ne, když přišel o vše, pro co doteď žil. Jeho jediná dcera, kterou tak miloval, je mrtvá a on nemyslí na nic jiného, než jak ji pomstít. Když je vrah zatčen, v Brunově zatemněné mysli plné nenávisti a pomsty se začne tvořit plán, jak dostat dceřina vraha a krutě ho potrestat za zločin, jenž spáchal. V den, kdy se vrah objeví u soudu, Hamel začne svůj podrobně promyšlený plán uvádět v realitu. Vraha unese ze soudní budovy a později pošle policii krátkou zprávu o tom, že násilník a vrah jeho dcery bude mučen po dobu 7 dní a poté popraven. Jakmile Bruno dokoná své dílo pomsty, jež se mu promítalo v mysli od smrti Jasmine, si pak sám vezme život. (petrzelka)

(více)

Recenze (50)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Úžasná psychologická sonda do duše "mučitele-mstitele". I když film hodně připomíná podobně laděný exploiter The Tortured (2010), zde nejsou násilné scény tolik samoúčelné (nejsou vůbec ...) a celé je to postaveno na postavě muže, manžela, otce, lékaře, který páchá 7 denní pomstu na pedofilním vrahovi jeho 8mi leté dcerky. Pomsta v podobě té nejkrutější tortury v osamocené chatě mu však přerůstá brzy přes hlavu a týrání vraha se stává i týráním mstitele samotného. Tenhle film úžasně vykresluje pravou podstatu lidství a v pomalém vyprávění a tempu nás ujišťuje a přesvědčuje, že násilí apriori není lidské bytosti vlastní. Zdravá, milující lidská bytost není k násilí a brutalitě stavěna, a to z žádného hlediska. V tomto vidím OBROVSKÝ význam filmu, kde shledávám základní skrytý význam, který tam asi nikdo neviděl - oslavu přirozeného lidství a bezpodmínečné lásky k bližnímu. I tak ale pozor, jedná se o extrémně surový, drsný a brutální kousek. Pouze pro otrlé!!! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Už několikatý film na téma pomsty. Rodič vs. vrah. Oproti The Tortured a Daddy's Little Girl , ale tenhle snímek nestaví ani tak na etrémním násilí jako na psyhologii postav a rozkladu osobnosti. Samozdřejmě kdybych neviděl první dva jmenované, šel bych asi z hodnocením výš. Jenomže pokud budu srovnávat tak u mě z téhle trojice jasně vítězí Daddy's Little Girl, kterýmu jsem nemohl dát jinak než 5 hvězd. Nejenže obsahoval kvalitní gore, ale hlavně proto, že mě rozhodil nejvíc. Snad nikdy mi po dokoukání filmu nebylo tak úzko jako po dokoukání Daddy's Little Girl. 7 Days i The Tortured jsou silné snímky, ale emočně mě nerozhodily tak jako právě Daddy's Little Girl. A proto musím dát 4 hvězdy. Kdo zatím nemá potomka tak nikdy nemůže poznat tu sílu co v sobě snímky tohohle typu schovávají. U mě to jsou taky snímky na zamyšlení, jak bych se v takové situaci zachoval já, protože vězení určitě není dostatečným trestem za zabití a znásilnění 8 leté holčičky. ()

Reklama

MATADOR 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu mi stačilo, přečíst si popis a věděl jsem, že si ho budu muset pustit. Čekal jsem něco působivějšího, drsnějšího, ale zároveň citově silnějšího. Snímek vyniká tím, že se skutečně snaží budovat silnou atmosféru za pomocí žádné hudby, nečekaně dlouhých tichých míst, mezi hlavními "nepřáteli". Zajímavé, něco podobného jsem podobně ještě nikdy neviděl. Každopádně těch 7 dní pěkně odsýpalo a ani jsem se nenudil! ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá je práca kamery, správa sa ako dravec, vyslovene číha na situácie, ktoré sníma často z nemožných uhlov, obchádza postavy a vyžíva sa v detailoch, ale je jasné, že nevyhovie všetkým divákom, niektorých môže nudiť. Takisto je vidno, že 7 days pochádza zo severnej časti Ameriky, z kanadského Quebecu, film má pomalší rytmus francúzskych psychologických drám, vyšetrovateľ si donekonečna premieta zábery priemyselnej kamery, ktoré zachytávajú vraždu jeho manželky, páchateľ si neustále obzerá čoraz nechutnejšiu zdochlinu jeleňa a pedofil, ktorého mučí v lesnej chate, je obyčajný chudák, ktorý potrebuje odbornú pomoc. Je však otázne, či by bola účinná. Skrátka, kto chce filozofovať, pri 7 days má šancu, kto očakáva béčkový exploitation a stačí mu málo, takisto nezostane ukrátený, ale mne sa zdal tento film pomerne krotký. ()

frings 

všechny recenze uživatele

Je těžké se vcítit do něčí mysli, co prožívá, když trpí. Ať psychicky, či fyzicky. Zjistit co je a co není pravda. Každý surový čin má své opodstatnění a většinou se za ním skrývá temná minulost.. Zneužívané a týrané děti se často stávají agresory, pokud nejsou jinak psychicky handicapované...psychiatrickou pomoc by potřebovali každopádně oba. ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama