Reklama

Reklama

Halloween

  • USA Halloween (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety dokázala Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) jako jedna z mála přežít řádění maskovaného zabijáka Michaela Myerse. Útok, který se odehrál o halloweenské noci, v ní však zanechal hluboké jizvy na duši. Od noci, během které vyšinutý mladík ubodal její přátele, jen aby mohl připravit o život i ji, se důsledně připravuje na jeho návrat. Žije v ústraní, v domě plném důmyslných pastí, zoufale si nerozumí s dcerou (Judy Greer), která ji kvůli téhle posedlosti považuje za blázna, a velmi těžce si hledá i cestu k dospívající vnučce. To vše navzdory tomu, že Myers dožívá v jedné z nejpřísněji střežených psychiatrických léčeben a možnost jeho útěku je jen teoretická. Blíží se však Halloween a všechny Lauriiny obavy se rázem zhmotní po havárii vězeňského autobusu, který převážel nebezpečné psychiatrické pacienty do nového ústavu. Některým z nich se podařilo uprchnout. Michael Myers byl mezi nimi a o svou nezdravou fixaci na Laurii nepřišel. (Cinemart)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (632)

tron 

všechny recenze uživatele

„Za niečo také by sa človek modliť nemal.“ Finále je také, no, čo ja viem, ale OK budiž. Dovtedy solídna hororová tekvica. Vidno, že ju robili fanúšikovia série, takže je plná žmurkania na podobne postihnutých divákov (vonku vyvešaná bielizeň, pohľad z okna na ulicu, postava v bielej plachte s otvormi na oči a podobné mini-chuťovky, ktoré poznajú len fanúšikovia ságy). Je to brutálne, nie nejako extrémne explicitne, ale miestami to ide ďaleko (dieťa, lebka, halloweenska hlava, kladivo). Jamie Lee Curtis skvelá, rovnako Will Patton. Dobrý je aj, ehm, nový Loomis. Ktorý má v rukáve prekvapenie. Zaujímavým sa ukázal byť nápad ignorovať všetko po jednotke, čo tým pádom vyradilo z hry Ant-Mana. Občas ruší scenáristický naschvál, ako je zničený mobil, pár bizarných konaní postáv (prečo im nepovedala, že autobus s Myersom zhavaroval?) a bravúrny nápad prevážať Myersa počas Halloweenu... to ako vážne? Michaela Myersa?! Ale dobre, aby sme tvorcom nekrividli, určite ide o nejakú skrytú bizarnú poctu Halloweenu 4, kde sa odohralo to isté. Avšak inak je to celé šikovne premyslené, s množstvom fajn nápadov (pohybový senzor alebo WC, hoc to bolo už v H20). Postavy sympatické, takže vás zamrzí ich likvidácia. Snáď len postava strednej Strodeovej mi pripadala pre dej zbytočná, ale z logického hľadiska tam byť (zrejme) musela. Humor je obmedzený na základné a nutné minimum, tých pár miligramov nepôsobí rušivo (dvojka policajtov). ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No plus mínus je to takový jaký jsem to čekal ať už co se pozitiv i negativ týče. K tomu pozitivnímu : Věděl jsem, že v rukou tvůrců původní série to nemůže skončit tak hrozně jako ten vejškrab z opičí kundy v podání Zombieho, kterým se před časem můj nejoblíbenější zabiják v masce smutně loučil s filmovým světem. Teď už je sice dědeček, ale pořád v nezničitelný formě. Všechno je přizpůsobeno pro fanoušky originálu. Pomalé tempo, budování atmosféry, hudební podmaz co přímo od Carpentera zní stejně nejlíp a nekompromisní surové mordy v typicky Myersovském stylu s tím však jde ruku v ruce i to negativní. Tvůrci se prostě rozhodli, že fanoušky umlátí odkazy. I když tenhle film se ofiko hlásí jenom k jedničce našel jsem tu odkazy i na Dvojku, čtyřku, nebo H20. Problém je v tom, že film nemá čím překvapit. Tohle všechno už znalý fanda Halloweenu viděl, byť v oldschool provedení je to fajn, ale originalita na rozdíl třeba od H20 který přišel s pár novými prvky, je zde na bodu nula. Vývoj každé scény je odhadnutelný a předvídatelný dopředu, ale je to fajn vzpomínka na staré časy.65% ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Škoda plnotučných žánrových klišátek, oslých můstků v logistice a absence logiky u (záměrně?) mužských postav. Starý dobrý Johnny C. totiž pumpuje do Michaela neředěnou soundtrackovou infuzi, Jamie si s chutí ohlídala scream queen korunku a Green má hned několik výborných nápadů (nejen u killů), za které si stojí za to tenhle návrat domů užít. H20 nicméně bavila víc a i obrat kořisti v lovce byl u ní divácky orgasmičtější. 7/10 ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Green dokáže i zbytečným vedlejším postavám dát jednu sympatickou scénu, po níž budete doufat, aby zrovna tohohle nebožáka nechal maskovaný golem na pokoji. Ale v souladu s pravidly subžánru, z nichž moc často nevybočíme, nemá naprostá většina z nich šanci. Samozřejmě až na nezlomnou Jamie Lee Curtis, která poněkolikáté a zase z trochu jiného úhlu čelí řádění svého soka. Zároveň stihne i v souladu s dobovými požadavky stát v čele girl power, jež musí zachránit bezmocné či neschopné chlapy. Inu, Green dokázal vystihnout dobu a prostřednictvím osvědčených metod v aktuálním hávu vlastně definovat leccos z dnešní doby i žánru. Dobře odvedená práce, ale za mě se žádné zpovykané nadšení nekoná. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Neni to čistejch 5*, ale některý scény mi fakt nahnaly husí kůži a po dlouhý době jsem měl pocit, že jsem viděl zase pravej poctivej horor. K tomu absolutně boží hudba, ze který jsem měl podobný šoky, jako třeba před lety z Věci. Z Michaela Myerse jsem pořád ještě zesranej strachy a návrat Jamie Lee Curtis potěšil . 90% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (32)

  • Natáčelo se od 13. ledna do 19. února 2018 v Jižní Karolíně v USA. V červnu pak proběhly ještě dotáčky. (Varan)
  • Režisér John Carpenter se rovněž podílel na scénáři, zaštítil film finančně a se svým synem Cody Carpenterem složil soundtrack. (ČSFD)

Související novinky

Nový Vymítač ďábla je v problémech

Nový Vymítač ďábla je v problémech

12.01.2024

Hollywoodská studia Universal Pictures a Blumhouse Productions měla velké plány, co se týče nedávného oživení série Vymítač ďábla s podtitulem Znamení víry. Společnost NBCUniversal v roce 2021… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

Diverzita ve filmech vede k vyšším tržbám

25.04.2022

Co si fanoušci mohli už dávno domyslet, nyní potvrdila nejnovější studia. Jedním z největších témat moderního Hollywoodu je v posledních letech tlak na smysluplnější rozmanitost ve filmovém průmyslu.… (více)

Vymítač ďábla se dočká rebootu

Vymítač ďábla se dočká rebootu

27.07.2021

Po úspěchu s oživením hororové série Halloween se režisér David Gordon Green pokusí provést to samé s další žánrovou klasikou, tentokrát Vymítačem ďábla. Práva k nové trilogii – ano, trilogii –… (více)

Reklama

Reklama