Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lázeňská komedie plná zlodějů a podvodníků, převleků, trapasů a nedorozumění, ale především bláznivého humoru... Televizní komedie scenáristky Anny Vovsové a režisérky Zuzany Zemanové Šejk se odehrává v malých léčebných lázních někde na severu Čech. Podařená partička ochotnických herců se zde skrývá před zákonem, aby se co nejdříve dostala do ciziny a unikla tak zaslouženému trestu za vyloupené klenotnictví. Rozpory však neexistují pouze uvnitř této skupinky, ale i mezi ředitelem lázní a ženským personálem, především mezi ředitelem a jeho vlastní dcerou, masérkou. Ta mu odepře poslušnost a dává výpověď ve chvíli, kdy náhrada za ni neexistuje. To vše přináší řadu komediálních situací, ve které nechybí ani převleky mužů za ženy a není v nich nouze o smích. Komedie Šejk tak připomene slavnou a úspěšnou divadelní hru i film Charleyova teta. Televizní film Šejk má ctižádost stát se situační crazy komedií, tedy žánrem, který na naší obrazovce v rámci dramatické tvorby absentuje. V hlavních rolích se představí Jaroslav Dušek v roli ředitele lázní a Miroslav Táborský v úloze vydařeného šejka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Karlos80 odpad!

všechny recenze uživatele

Děsivý, o co tady vůbec šlo!? Crazy komedie ve stylu Kameňáků a jiných českých sraček (převlekové scény zas vycházejí z klasiky "Někdo to rád horké") s naprosto tupým situačním humorem a scénami, po scénářské stránce rovněž katastrofa. Už vidím Šejkové odněkud ze Saudské Arábie nebo Kuvajtu, jak by trávili své volné dny v nějakém prdelákově s partičkou pro ně, naprosto tragických a bezvýznamných figurek. Ctižádostivý pokus (karikatura sama na sebe), který bohužel nevyšel:-) ()

Peabody odpad!

všechny recenze uživatele

potvrzení známé pravdy že když se při natáčení sejdou kamarádi a známí, každý si něco zahraje (jirka dědeček ad.) a válejí se smíchy, divák tak obvykle nečiní. Když vzpomenu na Eine Kleine Jazzmusik a tehdejší citlivou práci paní režisérky, poněkud mi běhá mráz po zádech nemluvě o pocitech děsu (doporučuji si pustit Bože, jak hluboko jsem klesla). ()

Reklama

bodegon odpad!

všechny recenze uživatele

No to je neštěstí. Proboha měl by někdo vysvětlit té Zuzaně Zemanové - Hojdové - "Divné"., že nestačí aby se chlapy převlékali za ženský, omylem byla vyměněna zavazadla, byť je obsahem jednoho z nich "vtipně" kytara s rumem a dobrá herečka dobře zahrála dobře opilou. Komedia prostě tímto způsobem nevznikne. A nepomůže ani jistota jménem Dušek (proboha proč do toho lez). Tohle to už nebyla ani "sračka". Protože i u sračky mohou vzniknout komické situace.......... vše se vysvětlilo ....... Všiml jsem si, že Zuzanka Zemanová a kdovíjak ještě, byla režijně přítomna i u páchání Ordinace v růžové zahradě. Takže je to v pořádku, paní je expert na trapno. A prostor ČT je na takové projekty v současné době nejlepší půda. Neboť nový trend ČT je rušit staré, dobré a oblíbené. Nasazovat trapné imitace, a kolosální idiotiny typu Šejk. ()

Thorian odpad!

všechny recenze uživatele

Oceňuji snahu České televize vysílat české filmy, nicméně všechno má svého meze a ŠEJK tuto mez velmi výrazně překračuje, protože takhle hrozný film jsem dlouho neviděl. Opovážlivost s jakou paní Zemanová - jejíž jméno jsem viděl poprvé a pevně doufám, že i naposledy - natočí takovýhle blábol a odváží se nazvat ho "situační crazy komedií" je na kulku do hlavy, bez pardonu. Že prý tento žánr "na naší obrazovce v rámci dramatické tvorby absentuje". Jestliže se bude dále točit takovýmto způsobem, tak jsem velmi rád, že absentuje! Málokdy se mi stává, že by mě něco ve vysílání našich televizí tak moc naštvalo. Nyní se tak stalo, zvláště proto, že peníze, které šly na tuhle slátaninu, mohly být použity někde jinde a stoprocentně daleko účelněji. Jasný kandidát na nejhorší film (jestli se to tak dá vůbec nazvat) roku. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Česko-arabská crazy travesti konverzace pro náročného diváka. Scénáristka Anna Vovsová použila neoriginální crazy zápletku, herci se při natáčení museli strhat smíchy a divák je z toho Tonda… Až z informací o filmu jsem se dověděl, že se jednalo skutečně o partu ochotnických herců. A já myslel, že užívali vlastní argot. Aspoň že se tvůrci nesnažili o devadesátiminutovou zábavu… Zajímavostí je, že jednu z šejkových manželek si zahrál i předseda českého PEN klubu Jiří Dědeček. “A nezapomeňte se voholit, ženská.“ ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama