Reklama

Reklama

Éra kyborgů

(TV film)
  • Česko Den Kyborga (více)
Německo, 2008, 44 min

Obsahy(1)

Už za několik málo let může přijít - éra kyborgů. Živých bytostí, které budou tvořeny kombinací biologického materiálu a techniky. Už nyní dokážeme donutit pokusná zvířata, aby dělala, co chceme. A lidé umí řídit počítač jen pouhou myšlenkou. Naskýtají se nám netušené možnosti. Kyborgové budou moci bez většího úsilí stahovat a zpracovávat obrovské soubory dat. Je takové splynutí člověka a techniky budoucností lidstva? Už nyní nám pomáhají přístroje nahrazovat orgány sluchového či dokonce zrakového systému. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

nemer 

všechny recenze uživatele

Nikoho nevěšet...naopak, evoluce musí zákonitě pokračovat, ať se to člověku líbí či ne. Ještěže ti potenciální paliči a kati neví, co všechno už lidstvo vyšťáralo :) Jako veřejnost známe tak desetinu (kdo ví jestli) soudobých objevů. ()

nwx 

všechny recenze uživatele

to whack: tak to si nemyslím. Naopak je to jediná cesta, jak zdokonalit člověka. Umělá robotická inteligence totiž může růst prakticky donekonečna. Pokud člověk nechce, aby ho jednou počítač zavřel do akvária a pěstoval ho tam jako neinteligentní zvířátko, nic jiného, než zdokonalit člověka propojením technologie s lidskou tkání, nezbude. Počítač (robot) ke svému "životu" potřebuje jen elektřinu, kterou si vyrobí z čehokoliv. Vesmír je pro něj stejně přátelské prostředí, jako země. Člověk bez jídla, vody, vzduchu nepřežije a i když to vše má, žije max. 100 let. Robot přežije s pravidelnou výměnou součástí třeba i miliony let, kdo ví. Jeden meteorit dopadne na zemi a rána se "dožijí" jen "toustovače". Jakmile si počítač uvědomí sám sebe, člověku začnou krušné časy. Začne zvonit umíráček. Jasně, zatím to vypadá směšně, to o čem se mluví v tomto dokumentu. Ale za pár tisíc let? Pokud ještě vůbec bude existovat lidstvo, tak jen proto, že tělo člověka bude propojeno s počítačem-robotem, že se zbaví omezení a slabin, že se více přiblíží stroji. Ale stejně si myslím, že to bude marná snaha. Definitivní a ta nejdokonalejší rasa bez jediné slabiny bude robot s inteligentním computerem v hlavě. Výtvor člověka nakonec člověka přežije a dobude vesmír. My (se svými válečnými choutkami, potřebou jíst, pít, kadit, rozmnožovat se jen naoko, dýchat vzduch) už u toho nebudeme, v hlavě robota budeme jen matnou vzpomínkou. Smutné ale realita. Inteligentní robot bude náš definitivní a jediný přeživší potomek. ()

Reklama

whack 

všechny recenze uživatele

Genetické inžinierstvo, nanotechnológie, psychochirurgia, zničenie posledného kúska ľudskosti, človek premenení v stroj. Takých psychopatov ako Kevin Warwick by mali obesiť v mene budúcnosti ľudí, ktorí nechcú mať namiesto mozgu elektródy. Vývoj robotov a umelej inteligencie je nutné zastaviť a doteraz zistené výsledky zlikvidovať. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Uživateľ whack mi je v podstate celkom sympatický, i keď sa často krát diametrálne nezhodnem s jeho hodnoteniami a komentármi. Avšak v tomto prípade s ním súhlasím do takej miery, že musím citovať jeho neobvykle radikálne vyjadrenie: "Genetické inžinierstvo, nanotechnológie, psychochirurgia, zničenie posledného kúska ľudskosti, človek premenený v stroj. Takých psychopatov ako Kevin Warwick by mali obesiť v mene budúcnosti ľudí, ktorí nechcú mať namiesto mozgu elektródy. Vývoj robotov a umelej inteligencie je nutné zastaviť a doteraz zistené výsledky zlikvidovať." * ()

Galerie (18)

Reklama

Reklama