Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

"Přepište dějiny! Česká Republika vyhrává zimní olympijské hry v ledním hokeji!" No kdo by na tohle mohl zapomenout... Nejsilnější hokejový zážitek a já mohu být jedině rád, že jsem to mohl sledovat, ikdyž ještě jako dítě. Hokejová senzace a skvělý komentátor Záruba. 100% EDIT 28.1.2014: Nedalo mi to a musím se vyjádřit i k uživatelům, kteří dali méně než pět hvězdiček. Hoši je mi jasný, že hodnotíte dokument jako takový a ne výkony českých hráčů. Ale nemohli byste doprdele alespoň jednou udělat vyjímku, vysrat se na puntičkářství a vážnost a bez výčitek narvat plný počet? :) Vždyť tohle se už nikdy nebude opakovat! Ta atmosféra, celý národ žil hokejem, ta svornost a emoce! To si prosím uvědomte a případně znovu zavzpomínejte (pokud jste jedni z těch, co měli možnost to tenkrát vidět). A zařaďte i tuhle vzpomínku do Vašeho ctěného hodnocení. Díky! :) ()

korok 

všechny recenze uživatele

Původní dokument stvořený ihned v roce 1998 o největším úspěchu naší hokejové historie, možná nejenom hokejové. Mám ho ještě i někde na videokazetě a pamatuji si jako 12letý kluk, že jsem si jej nesčetněkrát pouštěl. Jsem rád, že jsem si jej nyní připomněl na YouTube. Vím, že u takovýchto dokumentů promlouvá do hodnocení hlavně srdíčko a nostalgie ale i zpracování dokumentu myslím není co vytknout, to co měl, tak dokument ukázal. Včetně nezapomenutelných komentářů Petra Vichnara a Roberta Záruby ze živých přenosů. Jenom mi není jasná jedna věc. Tomuto turnaji se říká hokejový Turnaj století - údajně kvůli tomu, že se poprvé střetli ti nejlepší světoví hokejisté, včetně hráčů NHL. Spíš se zde ale v tomto případě hodí přidat ještě slovo olympijský, protože nejlepší světoví hráči, se přece střetli již o dva roky dříve na Světovém poháru 1996, kde jsme ale propadli. Také slova Roberta Záruby na konci dokumentu, že tímto vítězstvím zažehla ČR vyhasínající plamen hrdosti v hokeji, mi přijdou příliš tvrdá. Vždyť jen o dva roky dřív jsme vyhráli MS a v roce 1997 jsme na něm získali bronz (asi ten nejcennější, protože byl nejtěžší). ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pašák Alby, Dominátor z cihel, zdrcený The Great One a postpubertální mutace hlasu R.Záruby - český Miracle on the Ice.. Už nyní mysticky působící dokument o úspěchu pár chlapců z maličkého státu v srdci Evropy, kteří se několik dnů honili na japonském ledě za černou gumou (guma s malým G, Jirka Šlégr je pochopitelně bílé pleti) a vybojovali vítězství, jenž přesáhlo hranice samotného sportu. Hoši, děkujem..! ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Jednoznačných pět hvězd! Ano, je to neobjektivní hodnocení. Nehodnotím kvalitu dokumentu, ale obsah. Samotný zážitek z Nagana byl jedním z nejsilnějších v životě. Hrdě se hlásím k tomu, že jsem obyvatel hokejového národa. Jako hokejový národ jsme jistou anomálií. Nepatříme ani k severským národům, ani k obrům (Kanada, Rusko) a přesto jsme jedni z nejlepších na světě a především nás hokej neskutečně baví. Nagano samotné byl pak naprosto neuvěřitelný úspěch - přímo hollywoodský příběh. Bráni jako outsideři jsme dokázali porazit Ameriku, Kanadu a Rusko. Lepší scénář by nikdo nevymyslel. Více českých vlajek jsem nikdy předtím ani nikdy po tom již neviděl. Přesně si pamatuji, co jsem při těch konkrétních zápasech dělal, jak je prožíval a při vzpomínce mi vždy po celém těle vyvstane husí kůže, stejně jako teď, když píši tyto řádky. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Nostalgie, nostalgie, nostalgie... Strašně rád si jednou za čas pouštím hokejové úspěchy, člověka to naplní příjemnými vzpomínkami, radostí a opět si uvědomí, že hokej je to jediný, co dokáže Čechy spojit, u které si všichni rozumíme, objímáme, fandíme a slavíme. Jsou plné náměstí, hospody a snad není domáctnosti, kde by neběžela televize s přímým přenosem. Kluci nám ukazují cestu, motivují nás, dodávají nám sebevědomí, tolik chybějící českému národu a hlavně nás chvíli nenechají myslet na realitu plnou zkorumpované politiky, úplatků a špatně fungující veřejné správy. Proto i moje hodnocení je velmi ovlivněno ne kvalitou dokumentu, ale spíše nostalgií. Zajímavosti: * První olympijské vítězství českých hokejstů v ledním hokeji * Sestava vítězného týmu ČR: 39 Dominik Hašek, 29 Roman Čechmánek, 3 Milan Hnilička - 32 Richard Šmehlík, 71 Jiří Šlégr, 23 Petr Svoboda, 44 Roman Hamrlík, 6 Jaroslav Špaček, 4 František Kučera, 5 Libor Procházka - 68 Jaromír Jágr, 97 Vladimír Růžička, 28 Martin Straka, 13 Robert Lang, 21 Robert Reichel, 30 Jiří Dopita, 26 Martin Ručínský, 10 Pavel Patera, 20 Martin Procházka, 24 Milan Hejduk, 16 Jan Čaloun, 22 David Moravec, 42 Josef Beránek - trenéři Ivan Hlinka, Slavomír Lener, Vladimír Martinec . Moje hodnocení: 85 % ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Poslední a zároveň vítěznou branku na tomto turnaji vstřelil v čase 48:08 český obránce Petr Svoboda. (Salgafo)
  • Ženský hokej zaradili prvýkrát do olympijského programu na ZOH 1998 v Nagane. (Marek1991)
  • Medzinárodný olympijský výbor sa dohodol s IIHF a NHL, že vtedy najslávnejšia hokejová liga bude prvýkrát prerušená pre tento typ turnaja, aby na hrách štartovali najlepší hráči, hrajúci v tejto lige. (Marek1991)

Reklama

Reklama