Reklama

Reklama

Obsahy(1)

EA - 714 má být běžný prázdninový let z francouzského Nice do Berlína. Jako jedinou nepříjemnost pociťuje zkušený kapitán Michael Winkler mladého samolibého druhého pilota Niclase Sedlazceka. Do sedadel usedá téměř 170 cestujících, mimo jiné studentka medicíny Nina, která se neodvážila říci rodičům, že neudělala zkoušky, rozhádaní Anna a Claus či plachý expert na elektroniku Hub. Krátce poté, co Winkler zvedne stroj ze země, však jeho dráhu zkříží malé nákladní letadlo. Přes veškerou snahu zabránit strážce dojde ke kolizi, kterou letadlo odnese třímetrovou trhlinou v trupu. Přes ztrátu tlaku zůstává stroj ve vzduchu, nárazem však byla poškozena elektronika řízení, a tak neovladatelný letoun nabírá výšku a řítí se oblohou nad Německem. Zatímco se Nina snaží s pomocí letušek Miry a Steffi zklidnit paniku, Winkler s Niclasem si uvědomí skutečný rozměr katastrofy. Pokud se jim nepodaří uvést do provozu kormidlo, zřítí se letadlo za 90 minut do centra Berlína. Snaží se najít řešení a na zemi je svolán krizový štáb. Evakuace města je nemožná, a tak je ministerstvo vnitra připraveno stroj sestřelit dřív, než se dostane nad město. Zatímco manažer aerolinek Lars Jensen je ochoten letadlo i cestující obětovat, technický expert Ralf Moldau věří, že naděje na záchranu tu stále ještě je. Když se po boku letadla objeví jako smrtící doprovod dvě stíhačky, Moldau s Winklerem a Niclasem horečně hledají způsob, jak dostat stroj pod kontrolu. Zdá se, že jedinou možností je vydat se do zničeného nákladového prostoru a poškozenou mechaniku kormidla opravit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

freddy 

všechny recenze uživatele

Ale no tak. Že by bylo osazenstvo ČSFD až takhle moc zaujaté proti německým televizním filmům? Zdejší hodnocení mi příliš nejde na rozum, když i na IMDb to má velice průměrné hodnocení 5.5 bodu. Ale nechám stranou myšlenkové pochody ostatních uživatelů. Já na rovinu přiznám, že na tenhle film jsem se ani neměl v plánu koukat, ale dnes jsem prostě nerozhodoval o výběru pořadu u nás doma já. A tak jsem na to koukl s tím, že od toho nic nečekám. Ba naopak po svých zkušenostech s německou televizní tvorbou jsem byl dopředu velmi nedůvěřivý. Ale nakonec se z toho vyklubal velmi zajímavý film s velkou dávkou napětí. Ano, proč to nepřiznat, mně čas, který jsem sledováním tohoto filmu strávil, uběhl velmi rychle a až do konce jsem byl napnutý, jak to skončí. Co na tom, že takový příběh není reálný. Strháváte snad sci-fi filmům nebo akčňákům body za to, že nejsou reálné? Takže když to shrnu, film se mi líbil, nemám proti němu jedinou námitku. Nechybělo tam napětí, vyhrocené situace, emoce ani strach. Prostě vše, co má zajímavý film o leteckém neštěstí mít. Jako televizní snímek tedy průměrná záležitost, kterou bych rozhodně nesoudil tak přísně. Za sebe dávám tři hvězdy. ()

Barvoj 

všechny recenze uživatele

Katastrofické filmy s letadly mám rád, ale bohužel se z každého většinou vyklube velice podprůměrný pokus o zabavení diváka... A přesně tak tomu je i u tohoto kousku... jako film na zaplnění vysílacího času ve dvě ráno? dobrý... ale v sobotu večer naprosto nedostatečný... Viděl jsem už i horší filmy, proto dávám 2* ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Na Němce dost slušná práce. Absolutně oproštěno od stupidních dialogů, povedené uvedení do děje ve šrumci na letišti, postupně gradující napětí i bez monumentálních efektů, bombastických zvratů a zběsilé akce. Znalci letectví a fyziky sice asi zapláčou, ale to já nejsem. Najdou se zde všechny ingredience, které má všech 10 000 filmů o padajících letadlech (nečekané hrdiny, sebeobětující se dobráky, prudiče, záporáky, sobce, překonávající se letušky, neohrožené piloty, hysterky a hysteriky), ale celkové podání mě i přes absolutní šablonovitost bavilo. Možná trochu nadhodnocuji (ale ne o moc), což si s ohledem na prozatímní hodnocení dokáži sám sobě omluvit. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Místo odpadu Berlín? No nakonec kupodivu až tak zase úplně ne. Když mi v mé repete akci katastrofických snímků došly ty áčkových parametrů, tak si občas kdo ví proč dostanu chuť připomenout i některých z těch béčkových a tenhle německý televizní filmek s letadlem v ohrožení zase tak nekoukatelnej nebyl. Neříkám, že to není předvídatelný a něčím originální, ale aspoň to úplně nenudí a tak trochu upravím své původní dost přísné hodnocení. Zase jako viděl jsem už v tomhle žánru hodně vyloženě odpadních záležitostí, spousta z nich je právě z Německa, ale tohle se jako velmi nenáročná jednohubka když předem víte co od toho čekat i bez výraznější úhony přežít dá.25% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ano, takto má vypadat katastrofický televizní film a ne, co nám předkládá SyFy a Asylum. Plynulí děj, pomalu stoupající napětí, i na televizi vkusné vizuální efekty. Německá televize PRO 7 na to šla filmařsky správnou cestou. Jen mohli tvůrci už přeci jen vymyslet něco originálnějšího. Už od počátku se scénář drží zavedené šablony a s použitým námětem jsme se už setkali také mnohokrát. Takže se děj tímto stává značně předvídatelným, což kazí veškerý filmový zážitek. Škoda. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Doktorka v letadle poskytne první pomoc paní, která má pneumotorax, tím, že si zlomí nožičku od brýlí. Ve zbytku filmu je má ale opět na obličeji, a to neporušené. (Kubula333)

Reklama

Reklama