Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeff Bridges ztělesňuje v tomto komediálním dramatu spisovatele, který prožívá krizi středního věku - není schopen psát a utekla mu žena. Jeho život však obrátí vzhůru nohama pes, jehož přijme do své opuštěné domácnosti. Zvládnout ho totiž není jen tak…
Některé změny přicházejí po čtyřech. Na Oscara nominovaný Jeff Bridges je hvězdou amerického komediálního dramatu z produkce HBO, které bylo natočeno podle memoárů známého autora bestsellerů Jona Katze. Hrdinou příběhu, který se opravdu stal, je sám spisovatel, padesátník, jenž se ocitl v tvůrčí i soukromé krizi. Nemůže psát, žena ho opustila, stěží dokáže zvednout telefon. Pak mu ale osud přihraje do cesty psa, který zažil špatné zacházení, a rozhodne se, že si ho vezme k sobě. Jenže záhy zjistí, že nový čtyřnohý kamarád je ještě víc potrefený než on a že zvládnout ho je tak trochu nad lidské síly. Po řadě malérů se s ním proto přestěhuje na venkovskou farmu, kde mu tamní údržbář dohodí ženu, která to se psy umí a mohla by mu pomoci s jeho převýchovou. Jon to váhavě zkusí, ale otázkou je, zda je víc problematický pes nebo jeho majitel. V režii George LaVoo dále hrají Lauren Ambroseová, Lois Smithová ad. (HBO Europe)

(více)

Recenze (40)

Fr 

všechny recenze uživatele

Bez smysluplné práce se Border kolie začnou nudit, dostávají se do deprese a může se u nich vyvinout problémové chování.... ,,VÍTEJ V KLUBU!“.... Je sám, bolí ho záda a problém je v tom psovi. Kdo by totiž dělal bordel, když má doma spoustu jídla? Baví mě pohled na polobohémskou osobnost J.Bridgese. Zbytek jsou situace, které prostě psi dělají. Symbolika a dvojsmysly v chování – no, že bych se zrovna smíchem odbourával..... Psů, který venčej svýho člověka potkávám hodně. Možná film pro ně? Třeba by jim taky pomohla venkovská terapie. Jinak tenhle film o vzniku jedné knížky a problémech jejího autora nadchne asi jen fanatické pejskaře, nerudné pisatele (o čemkoliv) a příznivce filmů se stopáží pod hodinu a čtvrt. Já splňuju od každýho něco, proto tak 2a½! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Potřebuji vidět umírat pejska. 2.) Jsem milovník psů a J.Bridgese. 3.) Nevím, jak opravit kapající kohoutek. 4.) Jsem věčně naštvanej zmetek, kterýmu neustále dezertuje pes. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Cesty osamoceného padesátníka zkříží předchozím životem zdeformovaný pes – vzdát to s ním by znamenalo vzdát to sám se sebou. Herecký koncert Oskarového Jeffa Bridgese a jedné ďábelské border collie stoprocentně potvrzuje úsloví „v jednoduchosti je síla“. Tohle může pochopit jen člověk, kterému někdy zpříjemňoval pouť životem nejlepší přítel člověka. ()

Reklama

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Příjemný pohodový film o krizi středního věku a neposlušném psovi, kterému se nakonec stačí jen několikrát podívat do očí, říci jeho jméno, odměnit jej a stane se z něj zlatý hodný pejsek. A díky jeho přeměně si vlastně hlavní hrdina uvědomí, co všechno ztratil. To nešlo udělat už na samotném začátku? ()

Beatle 

všechny recenze uživatele

Je to něco mezi 60 a 70%. Pravdou je, že i když v produkci HBO, tento film je velice příjemný a vtipný, především pokud máte nějaké zkušenosti se psy. Pár dobrých hlášek, jako vždy skvělý Jeff Bridges, kterému sekunduje snad jen border kolie Devon. Je to příjemný film, který bych ani neoznačovala jako rodinný, ale spíše oddychový, ale přesto dost dobrý na to, abyste jej dokoukali do konce. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Film plný psí i lidské poetiky, který je ale hlavně scénářem nedotažený. Občas nechápete konání toho, či druhého hrdiny, protože postrádáte impuls, který by je k tomu vedl. A tak chaotika často zachvátí scénář i samotného režiséra. Nicméně výkony Bridgese i toho čoklíka (resp. čoklíků - hlavního hrdinu ztvárnilo 5 chlupáčů) jsou na vysoké úrovni a tak se jedná o povedený televizní snímek na nedělní odpůldne. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Pes Jona (Jeff Bridges) je Border Kolie, jedno z nejchytřejších plemen vůbec. (hendrich6)

Reklama

Reklama