Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve vsi, kde nestaví ani vlak, mají nejslavnější romskou dechovku na světě.
Když v roce 1996 cestoval mladý německý zvukař Henry Ernst po Rumunsku, narazil na svéráznou romskou dechovou kapelu, která vystupovala na místních svatbách a pohřbech. Tohle setkání bylo osudové pro obě strany - Henryho okouzlila nejen vynikající hudba, ale i tamnější životní styl, a otevřel romským muzikantům cestu do světa. Stal se jejich manažerem, producentem jejich desek, otevřel jim cestu k celosvětovému úspěchu. Němečtí dokumentaristé se pokusili zrekonstruovat příběh nevšední cesty skupiny vesničanů z obce, kde nestaví ani vlak, na prkna světoznámých koncertních sálů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Akana 

všechny recenze uživatele

K muzice Fanfare Ciocarlia nemám samozřejmě jedinou výtku, to je prostě smršť a právem patří mezi moje velké favority. Je určitě zajímavé dozvědět se i něco víc o prostředí, z něhož vyšli a kde žijí, ale trochu na škodu mi přišla zřejmá naaranžovanost některých situací. Víc syrové spontánnosti by nebylo od věci. Jsou tam ale i záběry, které mají neskutečné kouzlo a mohly vzniknout jen a jen v Rumunsku. A Ciocarlia mezi Japonci? To už je teprve úlet. ()

Reklama

keyno 

všechny recenze uživatele

Láska na první poslech. Nemohu si pomoct, ale jakmile slyším balkán, stříhám ušima jak Rabbit Vibe. V jejich podání je však hudba obzvlášť precizní a hutná. Kontrast všedního nelehkého života několika Rumunů v maličké vesničce až kdesi u hranic s Moldávií a tisícovky radostných hlav na turné po světových metropolích působí skvěle. Je to milé, lidské a magické. ()

Marator 

všechny recenze uživatele

Objevení a vyobrazení nejrychlejší balkánské dechovky. Dvakrát jsem je slyšel naživo a jsou opravdu pekelně rychlí:-) ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama