Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Fr 

všechny recenze uživatele

Padá světlo okolo, nedívej se do něho. Kdo se do něj koukne toho světlo.... Je půl pátý ráno a ve světle zmizel Ray. Málem i Jarrod, ale toho to naštěstí jen lízlo. Venku se objevují svině z Matrixu (jako stroje) a Jarrod zjišťuje, že se s ním něco děje. Triviální zápletka a příběh, kde všichni zdrhají a umírají ti z konce seznamu, nabízí 3 prdele efektů, který nejsou tak špatný a padl na ně veškerej rozpočet. Takže na herce a scénář toho moc nezbylo. Proto doporučuju film vidět v ,,dobrý kvalitě“ a užít si tak alespoň to jediný, co může nabídnout. Jakožto příznivec sci-fi a speciálních efektů říkám - ,,jednou mi to nevadilo“. Ale jsou to zbytečně vyhozený prachy! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci vidět jak ufouni zdokonalili lobotomii. 2.) Často přemýšlím, jestli má lidstvo naději. 3.) Chci vidět, kterak Wikus van de Merwe z District 9 získal kamaráda. PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Marigold odpad!

všechny recenze uživatele

Těžká frajeřina. Primát filmu spočívá v tom, že jej napsal primát. Nebo dva primáti. Každopádně neschopnost natočit něco tak jednoduchého a archetypálního, jako je film o mimozemské invazi, hraničí s filmařskou imbecilitou. Ve Skyline se nepodaří lautr nic, krom asi dvou velmi komických momentů (těžko soudit, zda záměrně) - rád bych na tenhle film aplikoval nějaký jednotící výklad, ale on se nachází ve stádiu absolutního chaosu. Objektivně jedna z nejhorších žánrovek, co jsem kdy shlédl. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zas takova katastrofa to neni. Strauseove samozrejme jako reziseri stoji za hovno, takze to celkove vypada radne ceckove a lacine a dej je sta variace na particku lidi, ktera je uveznena nekde kuli nejaky katastrofe a chce se dostat nekam jinam, kde mozna bude bezpecnejc. Nastesti tu neni zadny zbytecne dlouhy seznamovani, to by herci asi herecky neustali a tak tu jsou za chvilku alieni a jde se na vec. A tady se dostavame k necemu, co Strauseum jde. Trikovy zabery vetrelcu a jejich lodi, kdy vsechno vypada radne odporne a detailne a ani se nehraje na nejaky sympaticky postavy prezijou, takze netusite, kdo za chvily chcipne a jednou me to docela prekvapilo. Jinak taky se docela povedly nejaky ty napinavy sceny a lekacky, zadnej horor ala Vetrelec necekejte, ale urcitou atmosferu to ma. Trochu nasere useklej zaver, pochybuju, ze vznikne pokracovani a pritom kdyz uz se to tak hezky rozjelo, jeste pul hodiny se rubat mohli. Celkove tak proste prumerny sci-ficko, zadna katastrofa a zabavit se u toho da. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, Gregu, brácho, natočíme film o emzácích - jak jako napadnou Ameriku, to tady eště nebylo! - Jasně, Coline, ty krávo, musí se to odehrávat v nějakým velkým městě, třeba v Ňůjorku! - Ty vole, nebylo už v Ňůjorku něco natočenýho? Navíc je to daleko, radši ať ufouni napadnou El Ej, aspoň nemusíme nikam jezdit. - Máš recht, ty krávo, tak teda El Ej, i když to originální zničení Sochy svobody teda bude ve filmu sakra chybět. - Co se dá dělat... zničíme nějaký jiný stavby. A na začátku musí bejt nějaká nudná párty a hele, musí v tom bejt ženský. - To si kuř, s pěknýma dudama! A nesmí chybět rozhádaný milenecký pár! - A musí to bejt multikulturní, vole, to dneska letí. Tak třeba chlapi: jeden by moh bejt žid, jeden musí bejt černej a jeden třeba portorikánec nebo něco takovýho... - Ok, a co emzáci, ty budou jací? - Ty vole, pamatuješ na Avatara? Modrá je dobrá! - Ty krávo, z nich má jít strach, to nemaj bejt žádný šmoulí rusalky! - No tak tam najebeme třeba chobotnicovitý hnusáky z Matrixu, pak takový ty monstra z Monstrum a okopčíme ještě něco z pičítačových her... ale modrou necháme, na tý trvám! - Dobře, vole, mohly by tam bejt nějaký modrý světla. Mám nápad, ty světla by z lidí jako dělaly blbce, ty krávo! - Super! A aby každej poznal, že jsou právě hrdinové blbí, mohli by ňák jinak vypadat. - Třeba blbě! - Ale hovno, tak budou vypadat furt, to by nikdo nepoznal změnu! Odporní by mohli být, jako zombíci, chápeš? - Hustý, vole! A hele, mně se líbily stíhačky v Dni nezávislosti a v Hvězdnejch válkách, dáme tam taky ňáký, viď? - Jako zničení Hvězdy smrti, jo? To by šlo... Dáme ty sračky někomu sepsat, najmeme slušný ansámbl na triky a bude to trhák, ty krávo!" Zanechme režiséry jejich kopírkám a snům. "Skyline" vykrádá snad všechny možné scifka, postavy se chovají kreténsky a divák drží palce útočícím zrůdkám, aby si amíky pořádně podaly. Závěr mohl nastat o nějakou tu minutku dřív, pohled "in utero" už byl poněkud navíc, na druhou stranu toho moc nezkazil. A právě díky konci, který dokázal opustit zažité klišé šablony se přikláním k lehce nadprůměrnému hodnocení: nic moc jsem od filmu nečekala a efekty se povedly. 59% ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Od prvního dialogu bylo jasné, že nemohu umřít, dokud film nedokoukám... a že to možná půjde hezky jedno po druhém. To takhle jednou ochotnický sbor vyhazoval neschopné, tak byli pro toto veledílo volní... Skutečně brilantní ukázka, jak lze příběh vyprávět pouze a jen za použití klišé. Jako sranda to funguje docela často výborně, například u mlácení pěstičkami... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)

Reklama

Reklama