Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Ty vole, Gregu, brácho, natočíme film o emzácích - jak jako napadnou Ameriku, to tady eště nebylo! - Jasně, Coline, ty krávo, musí se to odehrávat v nějakým velkým městě, třeba v Ňůjorku! - Ty vole, nebylo už v Ňůjorku něco natočenýho? Navíc je to daleko, radši ať ufouni napadnou El Ej, aspoň nemusíme nikam jezdit. - Máš recht, ty krávo, tak teda El Ej, i když to originální zničení Sochy svobody teda bude ve filmu sakra chybět. - Co se dá dělat... zničíme nějaký jiný stavby. A na začátku musí bejt nějaká nudná párty a hele, musí v tom bejt ženský. - To si kuř, s pěknýma dudama! A nesmí chybět rozhádaný milenecký pár! - A musí to bejt multikulturní, vole, to dneska letí. Tak třeba chlapi: jeden by moh bejt žid, jeden musí bejt černej a jeden třeba portorikánec nebo něco takovýho... - Ok, a co emzáci, ty budou jací? - Ty vole, pamatuješ na Avatara? Modrá je dobrá! - Ty krávo, z nich má jít strach, to nemaj bejt žádný šmoulí rusalky! - No tak tam najebeme třeba chobotnicovitý hnusáky z Matrixu, pak takový ty monstra z Monstrum a okopčíme ještě něco z pičítačových her... ale modrou necháme, na tý trvám! - Dobře, vole, mohly by tam bejt nějaký modrý světla. Mám nápad, ty světla by z lidí jako dělaly blbce, ty krávo! - Super! A aby každej poznal, že jsou právě hrdinové blbí, mohli by ňák jinak vypadat. - Třeba blbě! - Ale hovno, tak budou vypadat furt, to by nikdo nepoznal změnu! Odporní by mohli být, jako zombíci, chápeš? - Hustý, vole! A hele, mně se líbily stíhačky v Dni nezávislosti a v Hvězdnejch válkách, dáme tam taky ňáký, viď? - Jako zničení Hvězdy smrti, jo? To by šlo... Dáme ty sračky někomu sepsat, najmeme slušný ansámbl na triky a bude to trhák, ty krávo!" Zanechme režiséry jejich kopírkám a snům. "Skyline" vykrádá snad všechny možné scifka, postavy se chovají kreténsky a divák drží palce útočícím zrůdkám, aby si amíky pořádně podaly. Závěr mohl nastat o nějakou tu minutku dřív, pohled "in utero" už byl poněkud navíc, na druhou stranu toho moc nezkazil. A právě díky konci, který dokázal opustit zažité klišé šablony se přikláním k lehce nadprůměrnému hodnocení: nic moc jsem od filmu nečekala a efekty se povedly. 59% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nevím, co zase všichni máte!!?? Z nebe padal príma modrý bordel a ten E.T. z podzemní garáže, co vypadal jako obří kunda, přesně zapadal do mých hrůzných snů o zániku civilizace a naučil mě chovat se k ženám s úctou. A to, že to celé bylo jen o honění (lidí ufounama) bez jakéhokoliv obvyklého balastu, mě taky kdovíjak nepobouřilo. Normální, pěkně udělaná agitka o redukci populační exploze od režisérů, kterým emzáci sežrali mozky. Akorát bych rád věděl, jak se jim podařilo ukecat ty chobotnice z Matrixu, aby jim v tom zahrály. Myslel jsem, že jsou nafrněné a takové štěky už neberou. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

"... a pak nám došly prachy... jo, zrovna, když Joshua s Liamem začali sypat esa z rukávu, tak jsme museli všechny kompy povypínat, byli jsme fakt do mrtě vyšťavený, nemohli jsme si dovolit ani jednu kilowatthodinu navíc. Takže jsme tam šoupli titulky, ty jsme naštěstí měli připravený někdy od poloviny filmu, já to Colinovi říkal, ještěže mě poslechnul... ale tak jo, lidi říkaj, že na ten rozpočet se to efekty i akcí podařilo dost dobře a já jsem taky spokojenej, no víš co, finální verze je něco jako Dračí války... prostě scény, který chtějí lidi vidět, tak jsme jim je dali... musím teda uznat, že ty neakční pasáže to trochu kurví, to zase měl Joshua vypitej mozek, dialogy bych si snad radši četl, než je poslouchal, no a to uvažování... trochu urvaný koule no... ale ta akce, ta tam je a vo to jde... kurňa, něco nám to vydělalo, musíme se s bráchou domluvit a možná to zopáknem a trochu to zase posunem, říkám, finále se rozjelo a my ho museli seknout... já bych to ohodnotil za 40%... jo jo, kampaň se nám zdařila, trailer byl luxusní, pár mega na účtě přistálo... hele, musím mazat, už zase někdo otravuje s tím AvP3, tak zatím..." ... Hm, Greg Strausse mi mluví z duše. ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Ne že bych od tvůrců AvP: Requiem čekala věci jako je brilantní scénář či dechberoucí kamera, ale přece jen mě ta zdejší esence nemohoucnosti a všeobjímající demence (o nesympatických postavách, kterým lze jen přát co nejošklivější smrt ani nemluvě) poněkud rozladila. Skyline je z větší části nudný, pokud náhodou není nudný, tak rozčiluje zmiňovanou blbostí a ani atomovka či jiná, žel ne zrovna nejlépe nasnímaná akce, to příliš nevytrhuje. Ba ani vesměs roztomilé příšerky a vysávání lidí mne nepřinutily dát vyšší hodnocení, než jednu řádně odřenou hvězdu. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ako survival scifíčko so zaujímavými obludkami ma to celkom bavilo (keď ma nerozčuľovali postavy). No pokiaľ ide o scenár, mala som dojem, že všetko sme to už videli niekde inde. Rozosiate v mnohých iných filmoch rôznych žánrov. Nápad to bol síce ambiciózny a spracovanie sa mu dostalo solídne najmä po stránke efektov, napriek všetkej snahe sa potáca medzi bombastickým blokbasterom a komornou ponorkovou vykecávačkou, pričom oboje má v sebe dosť logických dier. Škoda, že tvorcovia neboli takí ambiciózni aj ohľadom aspoň priemernej intelektuálnej náročnosti.... možno (veľké možno) tu mohol byť nový Matrix. Ale to už zo mňa hovorí túžba scifistu po novom kultovom diele ;-) ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)

Reklama

Reklama