Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (690)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zas takova katastrofa to neni. Strauseove samozrejme jako reziseri stoji za hovno, takze to celkove vypada radne ceckove a lacine a dej je sta variace na particku lidi, ktera je uveznena nekde kuli nejaky katastrofe a chce se dostat nekam jinam, kde mozna bude bezpecnejc. Nastesti tu neni zadny zbytecne dlouhy seznamovani, to by herci asi herecky neustali a tak tu jsou za chvilku alieni a jde se na vec. A tady se dostavame k necemu, co Strauseum jde. Trikovy zabery vetrelcu a jejich lodi, kdy vsechno vypada radne odporne a detailne a ani se nehraje na nejaky sympaticky postavy prezijou, takze netusite, kdo za chvily chcipne a jednou me to docela prekvapilo. Jinak taky se docela povedly nejaky ty napinavy sceny a lekacky, zadnej horor ala Vetrelec necekejte, ale urcitou atmosferu to ma. Trochu nasere useklej zaver, pochybuju, ze vznikne pokracovani a pritom kdyz uz se to tak hezky rozjelo, jeste pul hodiny se rubat mohli. Celkove tak proste prumerny sci-ficko, zadna katastrofa a zabavit se u toho da. ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to zase je, ale opět jeden z velmi podařených filmíků a opět je zde zavrhován a podhodnocován. Pro mne je to taková obdoba DNE NEZÁVISLOSTI. Kluci Strauseovi odvedli přímo "DOKONALOU" prácičku a tento filmík nemá jedinou CHYBU ! Bravo ... jen tak dál ... pokud se dočkáme pokračování, tak doufám že bude stejně dokonalé. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Otřepaný námět připomene řadu sci-fi, díky hledajícím chapadlům především Válku světů. Vysávání energie z lidí známe z Životní síly T.Hoopera stejně jako z Matrixu, který připomínají i medúzovité stroje mimozemšťanů. Samotní mimozemšťani jsou podivnými kříženci známých monster Vetřelcem počínaje přes Den nezávislosti, brouky z Hvězdné pěchoty, triceratopse a nestvůrou cthulhu konče. Herci zmateně pobíhají, ani jim nic jiného nezbývá. Přesto - pohled na temnou oblohu s vynořujícími se loděmi je přesně obrazem, který mne napadá v souvislosti s mimozemskou invazí. Takhle nějak by to nejspíš bylo. A samozřejmě by lidstvo nemělo vůbec žádnou šanci. Efekty výborné, ty jsem si opravdu vychutnal. Bezvýchodný a dekadentní film o jednom možném konci lidstva. Pobavilo mne: plakát v pokoji k filmu Invaze z Marsu, song Kings and Queens nazpívala skupina 30 Seconds To Mars a v závěru titulků se objevilo upozornění, že během natáčení nebylo žádné zvíře zabito. Nevím, zda byl myšlen ten malý mopslík, či animální monstra... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Lister: "Vtip je v tom, že využívaj sílu přeludů, aby vás vylákali z lodi a pak si vezmou všechno co se jim může hodit. A vycucnou vám mozek." - Rimmer: "Tak to máme naději. Z nás nevyrazej ani předkrm." / Už jsme tu měli zloděje těl, zloděje myšlenek, do budoucna můžeme určitě počítat i se zloději recyklovaného odpadu, ale teď aktuálně Země kdovíproč čelí zlodějům mozků. Proč se tak děje je víceméně jenom naznačeno, nikoli proto, aby si divák něco domýšlel, spíš aby scénárista nemusel namáhat ten svůj mozek, takže jádro je v tom, že na to celé čučí banda nesympatických lidí z paneláku, přičemž toto své přihlížení čas od času střídá s neumělými pokusy o útěk, většinu času ovšem jen blbě kecá a pronáší nesouvislé věty. V tomhle filmu se ve skutečnosti vůbec nic nestane. Ano, pobíhá se tam, občas něco bouchne, někdo umře, ale dění nemá absolutně žádný směr, nedojde k žádnému vývoji povah, ke katarzi, nezazní žádná myšlenka, neobjeví se nic, co by odůvodňovalo vznik těchto pohyblivých obrázků. Snad jen vizuální stránka zaslouží nějakou pochvalu. Na 10 milionů šušníků to vypadá velmi slušně, i když mozkožroutský vzhled podezřele připomíná Kolektory z Mass Effect 2. Na druhou stranu, nepřišlo mi to o nic hloupější než třeba opěvované Monstrum, k němuž mám výhrady takřka stejné. / Rimmer: "Je to prosté jak bulharská striptérka." ()

petero 

všechny recenze uživatele

Brother Strause mi AVPR pekne skazili deň, páč Alienom ani Predátorom béčko nepristane a tak Skyline som ignoroval a nevidel žiadny trailer. A vuala. Skyline je béčko ako remeň a ako také vykráda všetky známe sci-fi posledných rokov (Matrix, War of the Worlds, The Mist, District 9). Vykráda však ku prospechu veci a v priebehu sledovania ma film čím ďalej tým viac prekvapoval čo že nám to za 10-20 mil rozpočet títo špecialisti na efekty priniesli. PS: SONY sú pekne naštvaný, pretože zaplatila firme Hydraulx aby vyrobila pre Battle Los Angeles špeciálne efekty a tá im nepovedala že už pracujú na podobnom projekte (Skyline). ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu je více než 800 VFX záběrů. (KucC)
  • Téměř celý snímek byl natočen v domě režiséra Grega Strause v kalifornském Marina Del Rey. (oje)
  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)

Reklama

Reklama