Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (690)

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejlepší béčkové scifi, co jsem kdy viděl. Připravte se na mimozemskou invazi do L.A. v sofistikovaném scifi od talentovaných bratrů Strausových. Spielberg s Emmerichem se svými letitými vykopávkami na podobné téma se tiše po zhlédnutí tohoto nářezu krčí v koutě a budou tam ještě dlouho i s Bloomkampem, který něco podobného v otřesném balení vypustil do světa před časem. Dvaceti patrová výšková budova se pro skupinku přátel, pro něž bylo probuzení noční můrou, stane dočasným útočištěm než to peklo skončí, ale scénář chrlí takové množství nečekaných nápadů ve vysokém tempu, že se to na poprvé nedá ani pobrat. Obdobná smršť je to i po vizuální a trikové stránce, kdy jsem byl ohromen realistickou kvalitou triků a neobjevil jsem žádný rušivý element, respektive nepovedený trik. Nesmím opomenout ani trefné herecké obsazení. Jedna hezčí herečka vedle druhé (Scottie Thompson, Brittany Daniel, Crystal Reed) dva chrabří týpci v hlavních rolích neměli chybu (Eric Balfour,Donald Faison), pak do party přibyl i starší ročník (David Zayas), do toho hřímala epická hudba a postavy hynuly jedna po druhé v nepříliš odhadnutelném pořadí. Stejně neodhadnutelný je doslova bombastický konec ve stylu totální apokalypsy. Zkrátka se jedná o scifi nejen pro příznivce tohoto žánru. 100% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vím, že budu asi jediný, který si na Skyline nebude zdlouhavě stěžovat, ale mě prostě bavil. Má tempo, bratři Strauseové se do něj snažili procpat i něco navíc, čím by oslovili v další kopii Války světů, a za malé peníze se na to dobře dívá. Rozdělení do aktů filmu také pomohlo, protože poslední přináší zajímavý nápad, který by měl být rozvinut v dalším dílu. Snad jen škoda, že do té slušné akce, agresivní hudby a hromady mimozemšťanů (trochu podoba s CaC:TW) nebylo namícháno více pohybu po světě. Klaustrofobní atmosféra má z počátku smysl, ale pobíhání po baráku a pasivní čekání za okny se mění na nudné čekání na smrt tlušťocha se španělským přízvukem (zdravím Angela). Lehce nadhodnocené 3*. PS: vysávání lidí mňam. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

V AVP:R mi to nějak nedošlo, ale bratři Strauseovi jsou skuteční břídilové. Skyline není po trikové stránce špatným filmem, špatný nastává v okamžiku kdy se postavy začnou nějak chovat a vést mezi sebou konverzaci. Tady se opravdu někdo vyřádil. Nečekal jsem od filmu nic než slušnou akci, k tomu jsem ovšem jako bonus musel přetrpět všechny ty nesympatické postavy. Zaujme konec filmu, takže nám nezbývá než se "těšit" na druhý díl. .... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Otřepaný námět připomene řadu sci-fi, díky hledajícím chapadlům především Válku světů. Vysávání energie z lidí známe z Životní síly T.Hoopera stejně jako z Matrixu, který připomínají i medúzovité stroje mimozemšťanů. Samotní mimozemšťani jsou podivnými kříženci známých monster Vetřelcem počínaje přes Den nezávislosti, brouky z Hvězdné pěchoty, triceratopse a nestvůrou cthulhu konče. Herci zmateně pobíhají, ani jim nic jiného nezbývá. Přesto - pohled na temnou oblohu s vynořujícími se loděmi je přesně obrazem, který mne napadá v souvislosti s mimozemskou invazí. Takhle nějak by to nejspíš bylo. A samozřejmě by lidstvo nemělo vůbec žádnou šanci. Efekty výborné, ty jsem si opravdu vychutnal. Bezvýchodný a dekadentní film o jednom možném konci lidstva. Pobavilo mne: plakát v pokoji k filmu Invaze z Marsu, song Kings and Queens nazpívala skupina 30 Seconds To Mars a v závěru titulků se objevilo upozornění, že během natáčení nebylo žádné zvíře zabito. Nevím, zda byl myšlen ten malý mopslík, či animální monstra... ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Sci-fi a hlavně mimozemské invaze mám velmi rád. Bohužel Skyline není tím, co by mě dokázalo nějak více zaujmout. Celý ten příběh i režie je takový bez zájmu, atmosféru to nemá skoro žádnou, napětí je divné a nepůsobí tak jak by mělo. Na druhou stranu ona tajemnost mě dokázala udržet v pozornosti a nenudil jsem se. Bylo by to průměrné sci-fi, které by nijak neohromovalo ani neuráželo, ale pak přišel konec a ten to dorazil. Vůbec se mi nelíbil, bylo to prostě divný. Udělejte si o tom každý obrázek sami, mně osobně to nesedlo. Fuj. 45% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)

Reklama

Reklama