Reklama

Reklama

The Most Dangerous Man in America: Daniel Ellsberg and the Pentagon Papers

všechny plakáty
Trailer

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Celkem "standardní" dokument o člověku, který se postavil režimu za doby studené války. Žádná zátočina, která by diváka překvapila, film se ubírá přesně kam byste očekávali. Pokud vás Daniel Ellsberg nefascinuje a neuhrane charismatem v prvních minutách jako mě, budete se spíše nudit u vcelku průměrného vyprávění o neobyčejném člověku. 60 % ()

Reklama

marcel.demo 

všechny recenze uživatele

Deny Ellsberg, sympaťák s modrýma očima, absolvent Harwardu (disertační práce Ellsbergův paradox) se takřka po snové kariéře v Pentagonu a RAND ind., kde měl mimo jiné i na starosti nukleární strategii boje, rozhodl po dvou letech mlčení ve válkou zmítaném Vietnamu (1964-66) změnit orientaci o tisíc stupňů a díky nejvyššímu stupni bezpečnostní prověrky mohl postupně vynosit z Pentagonu v kožené aktovce a oxeroxoval (doma se svými dětmi) ultra top secret listiny cca 7000 str. (týkající se způsobu vedení války s našimi dnešními provozovateli večerek) a poté je "předat" tisku. A vu a lá zápletka jak hrom. Bradley Manning své doby. Televize, tisk ho plný, soudy nezahálely a 115 let mu věštily, on však dále šířil již jen a pouze myšlenky neválečné a stal se předním a hlasitým aktivistou, který ve velké míře přispěl k ukončení této (jak říká poručík Dan) ZKURVENÉ války. Kvalitní dokument mapující životní příběh tohoto odvážného muže, vystoupí i další anti amíci jako Zinn a Noam. P.S. Nixona nasral až k zbělení a prohlásil o něm: "je to nejnebezpečnější muž Ameriky a jen a pouze vláda rozhoduje o tom, co se občané o válce dozví..." Bush ml. to podepsal a dál hlásal :) ()

Galerie (4)

Související novinky

Filmový festival Organizace spojených národů

Filmový festival Organizace spojených národů

29.05.2012

Filmový festival Organizace spojených národů (UNAFF, United Nations Association Film Festival) se poprvé po čtrnácti letech své existence představí také v Praze. Uvede dokumentární filmy tvůrců z… (více)

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama