Reklama

Reklama

Erik Truffaz rockuje na Seině 2007

(TV film)
  • Francie Erik Truffaz
všechny plakáty
Hudební
Francie, 2009, 52 min

Obsahy(1)

Erik Truffaz (nar. 1960), špička evropského jazzu, natočil přes deset alb a prosadil se po celém světě. "Jazz se šťávou i duší, a spoustou otevřeného prostoru," napsal o něm Rolling Stone. "Inteligentní, nekompromisní hudba současnosti, kterou hrají virtuózní hráči s bohatou fantazií a odvahou," píše časopis JazzTimes. Ve Švýcarsku narozený a ve Francii žijící trumpetista, přezdívaný jako "Miles Davis acid jazzu" se svým kvartetem spojuje jazzové experimenty, drum'n'bass a hip-hop. Rockový festival Rock en Seine (Rock na Seině) se konal v roce 2007 koncem srpna na panství zámku v Saint-Cloud. Toto významné rockové hudební setkání regionu Ile de France navštěvují desítky tisíc hudebních nadšenců. Na území o rozloze téměř pěti set hektarů naleznete zeleň, zahrady, jeden les a park sestávající z jezírek, lesíků, vodopádů a soch vedoucích k Seině... V rámci třídenního festivalu bylo možné navštívit na třech festivalových scénách více než čtyřicet poprockových koncertů s přesahy k jazzu a world music. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Přinejmenším i pro neznalého věci d.m.s.z. zajímavý koncert příjemného moderního jazzu... Plný zážitek pak ryze pro fandíky a Frantíky... ;-) . . . V tutelevizním uvedení ovšem kazící dojem podivně trucujícím mizerným zvukem. Mistrův koncert v Brně na Flédě mi tak nějak nechtě unikl, každopádně však tuhle muziku mám rád, když si chci dát >něco nočního< ... - - - - - (Poprvé viděno 22.1.2010 na noční ČT2, hodnocení 2., komentář zde jako první - 23.1.2010) ()

waits 

všechny recenze uživatele

Předem avizuji, že tenhle komentář možná k tomuhle filmu nepatří. Týká se spíš hodinu a půl dlouhého filmu "The Truffaz Quartet Paris Tour" Live (2007) (http://www.youtube.com/watch?v=7zQfEZlzNhI&feature=relmfu), než avizovaného vystoupní na Seině v roce 2009. Mám totiž takové podezření, ze Truffazovo vystoupení samostatně vydáno nebylo, jen jako součást záznamu s dalšími umělci (Dinsarus Jr, Bjork). Jestli se pletu, tak mě opravte.Takže ted, snad mylně, k filmu režiséra, říkajícího si Jeremiah (též spolupráce s REM nebo s Jeffrey Lewisem). Truffaz předvede výběr napříč svými dosavadními alby (škoda, že nezařadil víc věcí z mé oblíbené The Mask, Sweet Mercy hrají alespon na závěr do titulků...nebo Red Cloud z Archangelsku), navíc přidal standard My Funny Valentine, kde je jeho trubka ovšem mnohem decentnější a ne tak skvěle ostrá jako ta Davisova. Je vidět, že doznívá období vydání desky Walk of the Giant Turtles , která si zahrává až s hardrockovým zvukem, to ale vůbec nevadí. Jediné, co bych oželel, je arabské prozpěvování (Face a Face bych měl jako čistě instrumentální mnohem radši). Některé skladby působí jako střídmě natočené klipy, publikum je ke slyšení jen někdy (výtečný Siegfried). Suma sumárum: Francouz Erik Truffaz je v Česku jako doma (viděl jsem ho třikrát a to zdaleka nechodím pokaždé, když přijede), ale i tak jsem si tohle video s chutí pustil. Pro jazzového fandu s pochopením pro acid jazzové nebo hardrockové úlety jako dělané. PS Je to jen část Truffazovy tvorby, ale komu se líbí, jazz s acid jazzem výborně míchájí třeba US3 (Broadway and 52nd) nebo Branford Marsalys (Buckshot LeFongue) 01. My Funny Valentine 02. Flamingos 03. La Mouche 04. Bending New Corners 05. L'Enfant Seul 06. Akiko 07. Siegfried 08. The Walk Of The Giant Turtle 09. Yuri's Choice 10. Anonymous 11. Nobody Puts Baby In The Corner Obsazení: Erik Truffaz (Trumpet) Marc Erbetta (Drums, vocals) Marcelo Giuliani (Bass) Patrick Muller (Grand piano, Fender Rhodes) PS na youtube tez Live in Concert 2005, sem tam se mluvi, ale hlavně hraje http://www.youtube.com/watch?v=dsdIdmGcXoo&feature=related ()

Reklama

Reklama