Reklama

Reklama

Život po lidech

(seriál)
  • Česko Planeta Země po vymření lidstva (více)
TV spot 2

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Napadlo vás někdy, co by se stalo, kdyby se všichni lidé najednou vypařili? Kolik by toho po nás vlastně zůstalo a jestli vůbec něco? Jak by se chovala vypuštěná zvířata, smrtící viry a rostliny? Kolika let by se dožily ty nejznámější stavby a s jakou silou by na opuštěná města zaútočily přírodní živly? A kdo by převzal po lidech vládu na Zemi? Dokumentární série Život po lidech právě takový pohled nabízí. Od prvního dne až po milion let po zmizení člověka. Pomocí animací a pohledu vědců vás přenese do světa, kde se lidská populace rovná nule. A na základě faktů i teorií vám představí možné scénáře, které Zemi po lidech čekají. Některé ve vás vyvolají údiv, z dalších vás bude mrazit a s jinými možná budete polemizovat. Všechny vás ale přesvědčí o tom, že život tu byl před námi a bude i po nás. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (50)

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Témou tohto seriálu nie je apokalypsa a vymiznutie ľudí zo zeme, ale celkom prozaický výskum integrity a stavu živých i neživých materiálov v rôznych časových intervaloch na základe všeobecných fyzikálnych, chemických a biologických zákonitostí. Je len plus, že tvorcovia demonštrujú teórie na veľmi efektných príkladoch a siahajú i po osvedčených megademolačných digitálkach, ktorých čistá funkčnosť je tu v príkrom kontraste k zvôli scenáristov takých filmov ako Armageddon alebo Drvivý dopad. Náhlu absenciu ľudí tu preto netreba vysvetľovať, pretože je púhym východiskom a akousi umeleckou licenciou na spôsob nekomerčného románu "Dissipatio Humani Generis" (Zmiznutie ľudského druhu) z roku 1972 od talianskeho spisovateľa Guida Morselliho (odporúčam). Je na vás či vás skôr osloví dych Memento Mori alebo informácia, že vietor a piesok za 90 rokov zničia betónové múry asi tak z 90 percent. Naozaj neviem, čo seriálu vytknúť, námet je skvostný, gradácia strhujúca. Ak niečo také uvidím v lepšom prevedení, tú hviezdu možno uberiem. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

Keď som to videl po prvý krát, myslel som si, že je to najzaujímavejší dokument, aký som kedy videl. A bola by to aj pravda, ale následne som zistil, že v tomto prípade ide o seriál, seriál, ktorého štruktúra sa v každej časti opakuje a opakuje a opakuje.. do omrzenia. Už viem, kedy to ľudstvo môže vyhynúť, keď príde o tvorivosť a namiesto toho nahodí jednu šablónu a poďho kopírovať... ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Zatím mám za sebou dva díly a cítím zklamání. Informace, které dokument přináší nenaplnily moje očekávání. Vždy se něco nakousne, řeknou se o tom nanejvýš dvě věty a už se o té tematice nemluví (a mě to zrovna zajímá než zbytek, co se řeší). Konkrétně díl Zkáza města hříchu se spíše zajímá o současný stav "památek" a tento díl funguje spíše jako díl Cestománie a o korozi a zániku těchto památek se prohodí zmínka jako by jen tak. ()

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Stačí pár rokov a všetko na čom si ľudstvo tak zakladalo, všetko čo sme vytvorili zmizne v prachu. Budovy popadajú, cesty sa postupne rozpadnú a mosty padnú na dno mora. Konečne sa príroda zbaví infekcie v podobe človeka a bude vládnuť sama sebe. Tu je vidieť, že neznamenáme absolútne nič. A nič po nás nezostane. ()

B.C.B.P. 

všechny recenze uživatele

Myšlienka podávať obraz o živote na planéte po náhlom zmiznutí ľudí, už po miernom zamyslení sa začne zaváňať prostoduchou infantilnosťou. Keď sa k tomu pridá neustriehnutá dávka dramatizácie, dôvera v kvalitné dokumentárne podanie sa môže ísť pásť. Samoúčelné a už v princípe hlúpe. Človek s priemernou dávkou imaginácie a bežnou schopnosťou myslieť, si „life after people“ predstaví sám, bez toho, aby sa bez uzretia tohto dokumentu o čosi esenciálne ochudobnil. A tých niekoľko science poučení a temporálnych faktov, na ktoré bežný vedomostný rozhľad nestačí, dokument na úrovni znesiteľnosti, pre mňa, neudrží. Ale o tom vizuálne médiá nie sú, predsa len, chceme vidieť. Tak kukajte! Naivné, ale ako sa zdá, pôsobivé. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno