Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se po sérii únosů význačných šéfů hongkongských triád náhle ztrácí další, nově jmenovaná super intendantka Koo (Fala Chen) přejímá velení nad policejním vyšetřováním spadajícím pod speciální jednotku, v níž v roli opětovně povolaného inspektora vystupuje Mann (Simon Yam). Ten se s nepočetným týmem loajálních konstáblů připravuje ke složitému předání 20 milionů výkupného. Když je předání narušeno soupeřivým týmem ambiciózních policistů mladší generace v čele s arogantním velitelem Tigerem (Bo-yuan Chan), a únosci úspěšně unikají, zaplétá se do případu i jeho jediná dcera. Únosci ji používají jako páku k vyjednávání s policií, a zatímco policejní tým vyčkává na další kontakt, Mann si uvědomuje, že identitu lídra únosců zná. Je jím zkušený policista Sam Ho (Kiu Wai Miu), který byl po několikanásobném překročení zákonů propuštěn z policejního sboru. V jeho mysli se ovšem usadila myšlenka pomsty svého mladšího bratra, jehož vraždu na vlastní pěst víc než rok bez úspěchu vyšetřuje. Policistům se daří přijít na stopu únoscům, jímž život znepříjemňují taktéž loajální členové uneseného šéfa triády. Okamžik, kdy za oběti přestřelky padají policisté i členové gangů, je pro Manna o to horší, když zjišťuje, že ve středu všeho dění se nachází jeho jediná dcera. (Conspi)

(více)

Recenze (4)

Sysel_CZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu ničím zvláštním nevybočující detektivka, na druhou stranu slátaninka plná okulibých blbin a na třetí stranu nenudící a vcelku zábavná podívaná. Nějakou dobu jsem na tyhle detektivky nekoukal, takže nevím, jestli je tohle novej trend v HK filmografii - tak nějak z toho mám pocit, že asi je... Ale snad ne. Každopádně to není sice žádnej trhák do police, ale je to pěknej film na večer. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Jak už tady někdo psal,vzhledem k možnostem všech herců,ať ,co se týče rvaček,nebo charizma,kterým disponuje Simon Yam,tak film spíš vypadá jako dost nevyužitá příležitost.Ale celkově,co se týče všech posledních H-K kousků,který sem viděl,patří tenhle film spíš k tomu lepšímu.A tenhle film jenom potvrzuje to,že v Hong-Kongu už točej spíš umírněnější komerci,než dřív,bohužel.60%. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Opět hodně nevyužitý a zahozený potenciál. Na to, že se maníci zde vystupující umí dost dobře ohánět, tak jsou zde všeho všudy dvě kratší bitky + tedy pár přestřelek, ale tím všechen akční program končí. Jinak jde tedy o né zamotanou, ani né o napínavou detektivku, ve které jde jen o vyřízení několika účtů z dob minulých. Občas jde taky logika stranou a tak se jedná spíše o podprůměr. Navíc jsem měl co dělat, abych neusnul... 35% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Dalsi tuctovy film novodobej HK kinematografie. Vadila mi prekombinovanost pribehu, politicka korektnost (kedy naposledy od prevzatia Hong Kongu Cinou ostal zaporak alebo aspon nejaka postava, ktora si trochu zaspinila ruky nepotrestana?), obcas nelogicke zvraty a nevyuzity potencial niektorych zucastnenych. Napriklad z bitky Andy On vs. Xing Yu by sa dalo vytrieskat ovela viac a hlavne bez tych hnusnych dratov. Potesilo ma, ze som videl zopar starych znamych znova pred kamerov.Miu Kiu Wai a hlavne Benny Lai aj ked ten sa vo filme mihne fakt len na par sekund. Celkovo mi tu chybalo cokolvek nadpriemerne, co by ma vyraznejsie zaujalo. Proste sa jedna o ten najpriemernejsi sedivy priemer. 5/10. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama