Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Měsíc po premiéře svého filmu AVATAR vypustil James Cameron do světa dokument, který, nejen fanouškům, přibližuje složitý proces natáčení. V několika kapitolách můžeme například vidět převádění hereckých pohybů do počítače skrz motion-capture, tvorbu speciálních efektů, trénink a choreografii soubojů, skládání hudby, nebo vymýšlení pandorského jazyka. Vznik snímku AVATAR byl možný jen s tou nejmodernější technikou. (Davies182)

(více)

Recenze (78)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Richard Taylor dělal už pro Lord of the Rings trilogii - miniatury, zbraně ad., ten zkrátka nemůže zklamat. Baví mě poslouchat, jak co dělá, proč… Bohužel on i ostatní zajímaví fachmani mluví jen pár vteřin a pak jsou umlčeni ukázkami z filmu. Tohle je spíš takové promo, ne jeden z těch skutečných dokumentů, které tak ráda sleduji na rozšířených a sběratelských dvd edicích. Avatar je technologicky natolik pozoruhodný (ty fascinující virtuální, simultánní a 3D kamery...), že tohle skromné „making of“ mě absolutně neuspokojilo. Ovšem za 22 minut se toho příliš ukázat nedá a více toho je samozřejmě na dvd a blu-rayi, takže si otevřete šrajtofle. My to chápem, Camerone:). ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Z čeho měla původně být reklama na úžasný snímek Jamese Camerona, z toho se vyklubal perfektní dokument o natáčení. Stopáž sice není bůhvíjak sáhodlouhá, ale i tak se jedná o více než dostačující pohled pod pokličku nejvýdělečnějšího snímku všech dob. Filmeček hodně připomíná dokumenty o Pánovi Prstenů a to nejen díky tomu, že se v něm opět představí známí pánové z WETY a jejich rekvizity... Nejpříjemnější je pak sledovat sličnou Saldanu a jejího protějška Worthingtona, kterak si oblečeni v motion capture hrají na indiány a nacvičují souboje. Ve spolupráci s hudbou ze stejnojmeného snímku je tento pohled na Avatara prostě dokonalý, měl jsem slzy na krajíčku. Cameron je frajer. ()

Reklama

freEDelL 

všechny recenze uživatele

Po první projekci Avavtaru jsem vyšel ze sálu ohromen a namlsán na další projekce, věděl jse, že u jedné nezůstane. Ale po shlédnutí tohoto dokumentu (1080p, projektor a plátno) jsem měl svou dolní čelist až na zemi. Líbilo se mi to snad více než film. Krásně ukázáno, jak si s tímto snímkem Cameron vyhrál. Je to opravdu hračička, podle mého názoru se jeho vývoj zastavil někde v 6-ti letech a teď si s filmy hraje jako šestiletý kluk se svým prvním Legem Technics. :-D Všem, co viděli Avatar tento dokument doporučuji, protože je to neskutečné. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Až potom co tohle shlédnete, si uvědomíte jakou práci to dalo, a jaký je James Cameron génius. Mnozí mi to budou zazlívat, ale Avatar je pro mě největší filmový zážitek všech dob, a tento dokument jen potvrzuje že mé TOPce vévodí zcela oprávněně. Opravdu nechápu lidi co jsou k veškeré té mnohaleté dřině lhostejní a film odsuzují./viděno na PC: 100% a 5*/ ()

greymon 

všechny recenze uživatele

Dokonalý dokument, který popisuje natáčení filmu Avatar. Práce nejen s natáčením, ale i trénink herců. James Cameron měl opravdu výdrž a odhodlání natočit Avatara. Když se podíváme na Avatar (film) a Avatar: Stvoření Pandory tak si musíme všimnout, co měli herci na sobě, v jakém prostředí se natáčelo v reálu a jak je to ve filmu. Velké rozdíly tam jsou a Jamesu Cameronvi muselo dát hodně práce s psaní scénáře, ale i představivost jakou musel mít. Aby natočil film s dokonalými efekty. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama