Reklama

Reklama

Paranormal Activity 2

  • USA Paranormal Activity 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nevěřili byste, jak strašidelné můžou být záběry z průmyslových kamer. Když před třemi lety debutující režisér Oren Peli představil horor, kde tyto záběry tvořily základní obrazovou složku, málokoho napadlo, že Paranormal Activity vstoupí do historie. Nicméně stalo se. Film za patnáct tisíc dolarů jich vydělal bezmála 200 miliónů, čímž se stal co do návratnosti investic jedním z nejúspěšnějších filmů všech dob. Navíc je považován za hororový vrchol, protože tuhle duchařskou historku ustojí jen ti skutečně nejotrlejší. Hlavní roli mají znovu hrát kamery, které mají znepokojeným majitelům ukázat, co nekalého se děje v jejich domově, když klidně spí. Lze předpokládat, že děsivější domácí video si lze představit jen těžko. O hrůzyplnosti filmu svědčí už to, že po stížnostech diváků přestala některá americká kina zařazovat do reklamních bloků jeho upoutávku... V prvním díle tvůrci využili osvědčenou metodu pseudoreálných záběrů, když záznam kamery prezentovali jako nalezený materiál. Do stejné řeky podruhé vstoupit logicky nemůžou, ani nechtějí, přesto Oren Peli tvrdí, že klíč k uchopení příběhu, který použili, nabízí mnohem děsivější možnosti. A protože příběh je až do premiéry filmu přísně střeženým tajemstvím, nezbyde než se přesvědčit na vlastní smysly. Přejeme vám příjemné spaní... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (543)

adam_olesnan odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších filmov aký som kedy videl. Chabý dej, nulová atmosféra, jedným slovom NUDA. Na konci filmu som nevedel, či sa mám smiať, alebo plakať... tak obkecávaný film, tak skvelé ohlasy (zo strany tej mladšej generácie). Novodobé filmy stoja za prd. Ľudia už zabudli , ako má vyzerať dobrý horror. Preto sa v súčastnosti točia takéto sračky. Buď horror, kde vidno pomaly každú vnútornosť a hlavy lietajú naokolo, alebo bezduchú, plytkú hovadinu, ako je napr. tento film. Nikomu neodporúčam pozerať. Strata času. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Jednička byla o něco lepší, ale tohle se mi svým způsobem taky líbilo. I když některé scény tu vážně byly spíše k smíchu (někdy jsem se smál a bál zároveň) a těch lekaček, proboha! Na filmu jsem byl v kině, protože ten den pro mě nic lepšího nedávali, avšak o to víc ty lekací scény byly horší. No, bohužel druhý díl ale nic nového nepřináší, není ničím zvláštní ani převratný a tak můžu říct, že je to vlastně naprosto průměrný film, kterýmu pouze stačí dát nápis "Nejstrašidelnější horor roku" a vydělá opravdu hodně peněz... Jako marketingový tah je to výborný, ale jako film už tolik ne, i když opět nemůžu říct, že bych se nudil. 50%. ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Nehledě na kvalitu snímků je to vlastně naprosto geniální marketingový tah tvůrců. Zatímco další pokračování rychlokvašného Saw sežraly cca desítky miliónů dolarů za kus, u Paranormálních aktivit tvůrci skoro ani nemusí hnout rukama a snímek se vždy zaplatí, jelikož se jejich rozpočet pohybuje v tisících až milionech. Stačí natočit home-made video, nainstalovat dvě tři průmyslové kamery, občas prásknout dveřmi nebo shodit hrnec a takhle můžete pokračovat...klidně až do dílů s dvouciferným pořadovým číslem. Vůbec přitom nebude vadit, že jen ohlodáváte, ba co víc, kopírujete premisu i scény z předchozích dílů. PA2 je tak jen zelenomodrým odleskem přehnaně kritizované jedničky, která fungovala a dokázala nepříjemně zalézt pod kůži. Dvojka jede na stejný plyn, na stejné brdo, dokonce si vypůjčuje i celkovou strukturu. To nemohl Tod Williams přijít s něčím novým než s třiceti totožnými záběry na čističku vody? Nehledě na to, že podruhé už tento "záznam" vůbec nefunguje, jelikož přesně víme, co se stane, tudíž nás ani nemůže vylekat nebo trochu postrašit. Jistě, u filmu se nespočetněkrát leknete, ale to není kvůli tomu, jací by byli tvůrci rafinovaní a budovali napětí, oni prostě jen způsobí hlasitý zvuk, kterého se každý člověk lekne, jelikož je to jeho přirozená reakce. To už dnešním divákům stačí tak málo? Vždyť podobných krátkých lekacích videí jsou na internetu tisíce, tak proč chodit do kina? Scénář sice dokázal solidně propojit oba díly, ale právě tím se PA ke konci přesunul z autentického hororu do přihloupého béčka, kde si logika dává dovolenou. Rozhodně to ve mně nezanechalo žádný dojem (navíc to pohřbívá mnohonásobně lepší originální závěr jedničky) a spíš to ve mně vyvolalo nechtěný smích. A ještě ten otevřený konec...No, opravdu jsem zvědav, kam se tato "výdělečná" série bude ubírat. Mám nepříjemné ponětí, že na žádnou inovací nedojde. Halloween bude ve znamení plevelu. 4/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Duch je čosi ako energia. Zvyšok človeka... démon je Zlo.“ Prvý diel ma nenadchol, ale ani neurazil. Bol zbytočne dlhý a často som si pomyslel, že ja by som danú situácie riešil úplne inak, ak by som mal „všetky tie veci“ na kamere (čo hrdinovia mali). Ale bol to solídny priemer so znepokojivou atmosférou. Druhý diel (verím, že to nikto nebude brať ako spoiler), je v skutočnosti prequel a párik z „jednotky“ v ňom nemá cameo, ale veľký priestor. Navyše prichádza veľa nových, nie úplne nezaujímavých postáv, ako je slúžka či vlčiak, k novej rodinke tentokrát navyše pribudol aj chlapček a dospievajúca dcéra. Plus asi dve scény sú dosť sila (otváranie kuchynských dvierok je jedna) a minutáž je tentokrát rozumnejšia. Najviac ma ale asi zaujalo práve nadviazanie na predchádzajúci diel (a na jeho alternatívny koniec ZAČIATOK SPOILERU to je ten, v ktorom Katie nezastrelí privolaná policajná hliadka KONIEC SPOILERU). Nie je to zázrak. Ale to nebol už ani prvý diel. Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Abnormal Passivity se nám dočkalo druhého dílu! Tempo je opět smrtící a děj strašlivý! Když po hodině mistrovství světa v přepínání průmyslových kamer v pořadí bazén, kuchyň, obývák, chodba, pokojík spadne v kuchyni rendlík, zaječím hrůzou a zvažuji, mám li dostatečně pevné nervy v této hororové projekci pokračovat. S vědomím, že by se mi holky smály zatínám zuby a již po dvaceti minutách "bazén, kuchyň, obývák, chodba, pokojík" jsem odměněn scénou, kdy jim nasraná ektoplasma vyflusne z bazénu vysavač!!! Tak to už bylo na můj svěrač příliš a zbylých patnáct minut trávím na hajzlu polemikou, jak jen to celé asi dopadne! V tom spěchu jsem to ale zapomněl vypnout a než jsem se vrátil, zformátoval se mi strachy hardisk. No co já jenom teď budu dělat! Určitě jsem přišel o nervydrásající bouchnutí dveřmi či téměř nevydržitelné, hrůzné houpání lustru!!! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • První díl stál 11-15 tisíc amerických dolarů. Druhý skoro 3 miliony amerických dolarů. (darek kartac)
  • Název filmu se objeví až v závěrečných titulcích. (griph)
  • Z prvních čtyř dílů série je tu nejvíce kamer (6). (t.mon)

Související novinky

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

Cusack a Jackson versus apokalypsa z mobilů

06.11.2013

A opět tu máme adaptaci románu Stephena Kinga, tentokrát jednoho z jeho novějších kousků, apokalyptického hororu Cell (česky vyšlo jako Puls). Kniha vyšla v roce 2006 a od té doby se marně pokoušela… (více)

Reklama

Reklama