Reklama

Reklama

Dantovské peklo

  • Japonsko Dante's Inferno: An Animated Epic (více)
Trailer

Dante Alighieri se vrací z křížové výpravy domů za svou milovanou Beatrice, kterou však nalezne umírající v tratolišti krve. Ve chvíli, kdy její duše opustí tělo, zjeví se samotný Lucifer a Beatrice odtáhne do pekla. Zdrcený Dante zapřisáhne bohu svou duši a vydá se do samotného pekla, aby vysvobodil jedinou nevinou duši v pekle, kterou kdy miloval. Průvodcem mu bude sám slavný básník Virgil, jeho odvaha a víra v boha. Avšak muž, jenž se nebojí zemřít, bude brzy čelit hrůznějším nepřátelům než pekelným hordám – bude se muset postavit svým temným hříchům… (t_gon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Jako doplněk k vycházející hře Dante's Inferno na konzole je to slušné. Hra samotná patří mezi špičku hack 'n' slash žánru (lepší mě ted napadá snad jen trilogie God of War). Stejně jako ve hře i zde je skvěle vykresleno utrpení hříšníků a prostředí jednotlivých kruhů pekla celkově. Nadruhou stranu musím říct, že kdybych nehrál hru, asi by bylo hodnocení o hvězdičku nižší. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Epická výprava do hlbín najdesivejších a najtemnejších kútov pekla v sprievode alegorickej postavy básnika Virgilia, pretkaná pasážami z Alighieriho textov a v súbojoch, spracovaní a podaní príbehu čerpajúca z videohernej adaptácie. Ktorá je však bohužiaľ len mierne nadpriemerná hororová fantasy s desiatkami monštier a démonov na naporcovanie. Film je podľa môjho názoru o trochu lepší, no i tak mu chýba väčšia hĺbka, duchovný filozofický a poetický presah Danteho textov a jeho pojatie. Vizuálne pomerne atraktívne, no narozdiel od Animatrixu či Batmana: Gothamského rytiera mi neustále zmeny animácie trochu vadili - vyslovene sa mi páčila len prvá (ktorá vydržala asi najdlhšie) a posledná (ktorá sa jej veľmi podobala). Celkovo nie také zlé, vlastne som dostal presne to, čo som pri takomto hodnotení očakával. 60% ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl hodnotit hru, tak dám jasných 5*. Pač už jsem ji dvakrát dohrál :) Tudíž vcelku vím, co a jak kde bylo. Animový snímek se sice hry držel v jistých částech, ale některé si až příšliš upravil ke svému obrazu. Né, že by kreativita byla špatné věc, jenže zde to působilo spíš na škodu. Hra prostě byla o třídu víš svým zevnějškem a propracovaností! Co mi taky úplně něsedělo, byly proměny Danteho a Virgila, první byl super, pak fuj a pak ještě ta jeho namakaná reinkarnace docela ušla a pak zas fuj :) Když to shrnu, jsou to pěkné 4* ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Urvany nesympatak Dante si prosekava cestu peklem v eRkovem akcnaku. ___ Scenar neexistuje, jen se nepocetnekrat opakuje "pateticky proslov -> akce -> krev". Ze je Dante jen drzak mece, jeho milovana histerka a Lucifer zapomenutelny, se mohlo vyvazit tisnivym a hororovym peklem, jenze... to je jen sbirka sedych lidi a pak stometrovych oblud, ktere hlavni rek kosi jednou ranou. Cely film postrada naznak atmosfery, kdy bych si mohl alespon parkrat rict "kurva... peklo". Opakovany postup je nudny uz napodruhe a kdyz proti sobe ve finale stoji dva idioti, sotva se me muze dotknout. Ona vubec v sobe jedina scena nema zachvev citu, coz u cesty peklem za milovanou je tedy velke minus. Tedy pokud nepocitam trapnost pocitovanou po kazde vete. ___ 2,5* za slusnou animaci a zobrazene nasili a erotiku v animovanem projektu tehle cilove skupiny (film k videohre). Videt pod ocima urizlou hlavu, vnitrnosti, vaginu a spousty atakdale... mile. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Dante's Inferno je nápaditý a zaujímavý film s pekným vizuálom, dobrým príbehom a námetom, ktorý má veľa čo ponúknuť. Pochopiteľne však nie je žiadnym majstrovským dielom, za čo môže pokrytecký, nesympatický a nie veľmi znesiteľný hl. hrdina a k mojej maličkosti aj celkom jednoduché a nie veľmi filozofické a rozsiahlé dialógy. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (4)

  • Jak to bylo doopravdy?
    ○ Dante, celým jménem Durante degli Alighieri, se nemohl potkat s králem Richardem I. Lví srdce a zúčastnit třetí křížové výpravy, jelikož skončila 73 let před tím, než se vůbec narodil. Ale jeho prapraděd, rytíř Cacciaguida degli Elisei, bojoval za křižáky ve druhé výpravě a pravděpodobně padl ve vzdálené Svaté zemi.
    ○ Dante, jako dítě zasnoubený se stejně starou Gemmou Donati z ghibellinské aristokracie, měl několik synů a jednu líbeznou dceru jmenující se Antonia, která se po přijetí do kláštera přejmenovala na Beatrice. Dantova drahá, fascinující Beatrice di Folco Portinari, byla pouhý rok vdaná za bohatého bankéře jménem Simone de' Bardi a pak skonala při nelehkém porodu již ve svých 24 letech. (ČSFD)
  • Když Dante a jeho průvodce Virgil postupují pekelnými kruhy, tak se pokaždé změní jejich vzhled. (Sejhamiik)
  • Mezi animovaným filmem a konzolovou hrou je jen několik málo rozdílů. Například bojovou kosu, ke které Dante přijde až porážkou jednoho z okřídlených démonů, obdrží po bolestně rychlém duelu se samotnou Smrtkou. (ČSFD)

Reklama

Reklama