Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pokračovanie Čarodejníka z krajiny Oz (1939), jedného z najznámejších fantazijných filmov v histórii.  Dorothy a jej malá pes Toto sa s pomocou červenej črievičky vrátia do domu tety Emily. Dorothynmu fantastickému rozprávaniu však nikto neverí a každý si myslí, že si príbeh o úžasnej krajine Oz vymyslela. Dievčatko je veľmi zarmútené a túži sa do krajiny Oz vrátiť späť. Po nociach trpí nespavosťou, a preto ju teta Emily vezme do nemocnice, kde s pomocou modernej vedy dostane elektrickú liečbu. Elektrické napätie z prístroja ju opäť zavezie do krajiny Oz, kde prežije ďalšie neuveriteľné dobrodružstvá. (Incantator)

(více)

Recenze (23)

ancientone 

všechny recenze uživatele

V dobe, kedy nadávame na to, ako nám Disney zrieďuje (alebo ide zriediť) obľúbené franšízy a vypúšťa von nemastné-neslané produkcie je náramná haluz pustiť Return to Oz. Disneyovku, kde sa zmutované bytosti vyhrážajú malému dieťaťu mučením a smrťou, skoro každá vedľajšia postava pôsobí, že nezvláda svoje psychotické záchvaty, hromadia temné a úzkostné obrazy a celkový tón má bližšie k fantasy horroru, než klasickej rozprávke prístupnej pre deti. Return to Oz celkovým tÓnom pripomína pôvodné príbehy a rozprávky 19- storočia, plné znepokojivej atmosféry a fantázií blízkych lucídnym nočným morám. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Opravdu jde o nedoceněné pokračování filmové klasiky, na Disneyho pořádně temné (úvod v léčebně bych jako dítě asi nedal a spousta dalších bizarností) a produkčně kvalitní. Zábavnější než originál. Waltera Murche mám zafixovaného jako střihače Coppolovy Apokalypsy a teď koukám, že dělal i scénář k Lucasově THX 1138, tak už mi to je jasnější... ()

Reklama

eye candy 

všechny recenze uživatele

Jsem opravdu rád, že mě v dětství tato "pohádka" minula. Jedno filmové trauma ( http://www.csfd.cz/film/109687-peanut-butter-solution-the/ ) bohatě stačí. Od začátku je patrné, že asi nepůjde o klasický rodinný příběh plný veselých postaviček, falků, balónků a umpalumpů. Už v prvních minutách filmu totiž vyjde najevo, že Dorotku mají rodiče za pomateného šílence trpícího nespavostí. Proto ji pošlou léčit elektrickými šoky do jakéhosi strašidelného cvokhauzu, no stěží si dokáži představit optimističtější začátek rodinného filmu. Když pak zjistíte, že se D. ocitla znova v kouzelné zemi Oz a její sidekick je nejroztomilejší zvíře na planetě - slepice (pochopitelně), dojde vám že tentokrát budete svědky něčeho zvráceného. Následuje střet s wheelery, ani nevím jak jinak tuto sekvenci popsat než jako boveři na kolečkách honící holku a slepici - http://www.youtube.com/watch?v=2MLVfQOknYM ). Pak tu máme čarodejnici která chce ukradnout Dorotce hlavu a přidat si jí do sbírky, poušť které když se dotknete tak se z vás stane písek, létající kanape se sobí hlavou, zhuleného kamenožrouta, nádherný efekty, šílené finále, no prostě všechno co se malému děcku vryje hluboko do paměti. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spomínam to často, ale spomeniem to ešte raz. Mnohým kvalitným fantasy snímkam sa v 80. rokoch komerčne nedarilo. Napr. JASTRABIA ŽENA, LEGENDA, KRULL, DOBRODRUŽSTVÁ BARÓNA PRÁŠILA, či aj taký NEKONEČNÝ PRÍBEH - ten v Amerike komerčne neuspel, dokonca sa to podarilo aj Stevenovi Spielbergovi s jeho producentským počinom MLADÝ SHERLOCK HOLMES. RETURN TO OZ spadá do rovnakej kategórie a má podobné parametre - vizuálne úchvatný, s vysokým rozpočtom, ktorý badať na bohatej výprave a trikoch, občas nie veľmi pre detského diváka a vo svojej dobe veľmi nedocenený. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Kdo hledá nějaké skryté fantasy klenoty, může zkusit tenhle. Adaptace knižních pokračování L.F. Baumana (podle všeho věrnější než původní Čaroděj) rozhodně není klasická disneyovská cukrovinka. Produkční, co to schvaloval, musel být řádně pod parou. Místy i bizarnější než o dvacet let mladší seriálová parafráze Tin Man a se scénami a atmosférou, po kterých vám děti rozhodně nebudou klidně spát. Impotentní zpívánkový papundekl z třicátých let u mě poráží na celé čáře. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (2)

  • Jedná sa o pokračovanie filmu Čaroděj ze země Oz (1939). Toto pokračovanie bolo natočené až v roku 1985, čiže po 46 rokoch. Za toto výnimočne dlhé časové obdobie medzi prvým dielom a jeho pokračovaním je snímka zapísaná do Guinessovej knihy rekordov. (baruss)

Reklama

Reklama