Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Půvabná Babeta emigruje v roce 1940 před Hitlerem z Francie do Anglie. Tam si sežene práci ve vojenském štábu jako pomocná síla. Všimne si jí však velitel anglické tajné služby, protože je podobná milence jednoho německého generála, o kterého mají Britové eminentní zájem. Nabídnou Babetě spolupráci, ta souhlasí a je po náročném výcviku ještě s jedním mužem vysazena padákem zpět do své rodné Francie. (MVanis)

(více)

Recenze (11)

dopitak 

všechny recenze uživatele

BB zažívá ve filmu zajímavý přerod. Na začátku se o ní mluví jako o blbce a i se tak chová, později ale jako double agent jedná naprosto chladnokrevně a přemýšlí o krok dopředu. Jako komedie či válečný film je to ale trochu plytké, i když zcela neškodné, a vzhledem k přítomnosti již zmíněné krásky zcela koukatelné (brun jí sluší víc než blond). Viděno v originále s francouzskými a částečně anglickými dialogy, se slovenskými titulky. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi podobné českému Koljovi, protože spíše než o komedii jde o vymítání špatného svědomí. A tak Babeta svým konáním patnáct let po válce konejší spořádané měšťáky, kteří po celou válku kolaborovali s Němci, filmem o tom, že i i ta nejnaivnější dívka Francie zasadila Hitlerovi smrtelnou ránu, stejně jako Kolja udělal z Čechů švejkující disidenty, kteří ukazovali vrchnosti, jak je na ně krátká. Babeta i Kolja jsou tedy drogy opájející svědomí. Humor Babety je dětinský, až přihlouplý, jenže od BB nikdo víc neočekával. ()

Reklama

zelvicka. 

všechny recenze uživatele

Když pročítám první komentáře, tak mám pocit, že si tu pár lidí sedlo na pravítko :D Takže můj skromný soukromý názor - milá komendie, s nádhernou francouzsky žvatlající kráskou (kdo si nepustí film s originálním zněním se okrádá tak o 50% zážitku), díky které příští dárek pro moji přítelkyni bude uniforma. Komedie (chtěl bych podtrhnout slovo komedie!) o válce, tak jak to francouzi dělají - co německý důstojní, to homosexuál, co francouzský vojáček, to hrdina. Nakonec se Babetě všechno zadaří, jedna z nejlepších dvojitých agentek v historii (neví co je strach, neví co je to nebezpečí, neví totiž skoro nic) a rozhodně z nejpůvabnějších. Doufám, že filmu stále zůstane hodnocení 69% (hihihi) a filmovým kritikům pac a hubénku. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mě film vůbec nebavil, téměř jsem nezaznamenal nic k zasmání a B.B. (hlavní lákadlo) mi přišla dost mdlá. Po seskoku padákem se snímek konečně trochu rozjel a našlo se i několik docela kvalitních fórů. Ve výsledku nejde o nic zvláštního, ale jako taková nenáročná podívaná to funguje docela dobře, takže slušné 3*. „Pokud Japonec křičí, že je Japonec, tak já mu dokážu, že je Žid.“ ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jen hrdý národ si může dovolit zesměšnit své hrdiny. Babeta jde do války není žádný hrdinský epos, popisující útrapy nesmrtelného hlavního hrdiny. Babeta je příjemně hloupoučká legrácka, která si dělá šprťouchlata z gestapáků. Pravda, to se v té době nosilo mezi všemi zeměmi, které Hitler okupoval. Za zmínku stojí Bécaudova hudba, která se nespokojí s jedním hlavním motivem, ale nabídne jich hned několik. ()

Galerie (37)

Reklama

Reklama