Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Andrey je mladý a úspěšný kreativní manažer reklamní agentury v Moskvě. Ten den vykouří celý balíček cigaret. S každou vykouřenou cigaretou začíná být bouře okolností a konfliktů kolem něj čím dál divočejší. Jeho profesionální i osobní život jsou v ohrožení. Andrey musí začít jednat a učinit ta správná rozhodnutí. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Smok 

všechny recenze uživatele

Absolútne nič ma tu nezaujalo. Akcia absolútne žiadna, na komédiu je tu nulový humor, ako dráma sa tento film vôbec nedá brať. Ak má človek chuť na ruskú kinematografiu, určite treba siahnuť po hodnotnejších kúskoch, toto je len strata času. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Po delší době zase ruský film, který mě skoro vůbec nebavil. Tu dvacku cigár bych musel od nudy vykouřit já, kdybych pálil doma. Nezajímavý děj mě doslova ubíjel, stejně jako slabé herecké výkony. Kromě té nahé ženské a několika solidních scén je tohle hodně podprůměrný film a ne Excelentní ruský film, jak se nám snažil namluvit distributor. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

7.2.2010 ~ Jiný kraj, jiný mrav. A soudě dle tohoto snímku chápou ruští filmaři film hodně odlišně než zbytek světa. Tak třeba '20 cigaret'. Oni si to, prosím, dovolí označit za akci nebo dokonce komedii! Ale zase jim je nutno přičíst k dobrou kouska příčetnosti. Označili to totiž také jako drama. A dokoukat tohle do konce je vážně drama. Mozek drásající. ~ Nacházíme se v nějakém ošklivém panelákovém rozestavěném ruském městě s několika moderními skleněno-betonovými výškovými budovami. V jedné z nich sídlí reklamní agentura a v ní pracující Andrej. Andrej má manželku v porodnici a chystá se za ní vyjet, do toho se mu ale nečekaně začne plést práce a jednání kolem ní, díky práci se do toho všeho ještě začínají zamotávat další lidé a na Andrejovi je to všechno stihnout. A on nestíhá, má nervy nadranc a tak se uklidňuje. Cigaretami. Za film jich stihne vykouřit... dvacet. ~ Právě v těch dvaceti cigaretách je asi ukrytý nějaký, západnějším civilizacím nebo alespoň mě, zvláštní umně skrytý smysl. Já ho nenašel. Pro mě za mě, kdyby se film jmenoval "Hodina a půl bezbřehé nezajímavé nudy", nic by se nezměnilo a navíc bych alespoň tušil, do čeho to jdu. ~ Andrej pracuje v reklamní agentuře, což má být asi cool, a je nějakým kreativním hlavounem majícím na starost nějakou reklamní kampaň na něco nezajímavého mimo záběr děje, což má být asi cool. Kolem něho se točí buď chudáci nebo nějaké extravagantní kreatury, což má být asi cool, a sám Andrej se chová celý film nějak divně a řeší nezajímavé divné problémy, což asi nemá být cool, ale vyznívá to přinejmenším stejně blbě jako všechno to ostatní, co má být cool. ~ Za celou tu jeden a půl hodinovou čumendu na aspiranta na nějakou evropskou odnož 'Zlaté maliny' jsem si nevšiml byť jediného náznaku vtipu, tudíž označení "komedie" k filmu sedělo jen do té doby, než z něj ty komediální části vystřihli. Stejně tak se jediné "akce" dočkáte ve chvíli, kdy Andrej, jedoucí po silnici autem, vytahuje z krabičky cigaretu a zapaluje si. Whoooaaaa! Kam se hrabe Matrix! A "drama"? Andrej je blb, jeho spolupracovník je blb, jeho šéfová a šéf jsou blbci, většina ostatních postav také a o složení štábu už raději snad pomlčím. Sám sobě uděluji řád 'Zlatého diváka' za to, že jsem tohle zhlédnul celé! ~ Až zase budu kritizovat českou filmovou tvorbu, vzpomenu si na to, co točí v matičce Rusi. ()

Ssoumess 

všechny recenze uživatele

K vytvoření filmu 20 cigaret budete potřebovat: Zajímavou krabičku cigaret, jednoho charizmatického neherce, pět necharizmatických neherců, dvě necudný roštěnky, kýbl nudy, dvě unce kravského defekantu, galon hovadin a plátek čedaru. To všechno smíchejte v obrovském hrnci a velice p o m a l u, d l o u h o, a ještě jednou p o m a l u vařte na vypnuté plotýnce. Pokud přežijete, přidejte snítku šalvěje a podávejte ledově vychlazené přímo do hajzlu... 1/10 ()

DjMetal 

všechny recenze uživatele

Nic nic nic..... Nenadchlo ma to. nezaujalo, nuda nuda nuda.....1* len preto, ze aj mne by sa pacilo ma odpocet na baliku cigariet :D.... ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobrý ruský film ze současnosti, ve kterém se stále něco děje. Spíše jde o drama, ve kterém se před hlavního geroje příběhu během jednoho dne, kdy mu rodí žena a musí učinit důležité pracovní rozhodnutí, staví překážky a volby. Líbilo se mi i prostředí, nejde o ruské omlácené paneláky ani luxusní prostředí, ale o komerční centrum Moskvy. Jako humornou stránku filmu lze brát 4 vsunuté reklamy do filmu a zajímavý efekt odpočítávání cigaret na krabičce (což by mohl být skvělý marketingový nápad). Hlavní hrdina je sympaticky vypadající třicátník, kterému jsem první třetinu držel palce, ale všechny jeho následující volby se ukázaly jako špatné, postupně jsem mu dával palce dolů. Přemýšlel jsem nad poselstvím filmu, ve kterém zvítězil kariérismus a klesala hodnota založení rodiny. Dobrá hudba a ne jen ruský matrjoškový songy na garmošku. ()

zajunc odpad!

všechny recenze uživatele

Podnikový večírek na kolečkových bruslích, podvést rodící manželku a podrazit svého parťáka.. i to se dá stihnout během 24 hodin v moderní Moskvě. Předpokládám, že i většině kuřáků by nepomohlo k dokoukání (a následném kvalitním hodnocení) ani 40 vykouřených cigaret, já měla šmak už při čísle 18 a kde teprve do 1! Cigaretové monopoly jásají a chudák nekuřák se nediví. Hodnotím kladně pouze hudbu a některé opravdu originální záběry, ty ovšem zanikly v ostatním chaosu stejně rychle jako má snaha o lepší hodnocení. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Další fekální nálož z produkce DVD edice. Tentokrát v ruském podání, kde je snad všechno špatně. Všichni působí, že jsou jaksi mimo, že se člověk musí ptát - o čem tohle vlastně je? Jediné, co stálo za zhlédnutí, byl ten nahý zadek té zrzky. ()

Reklama

Reklama