Reklama

Reklama

...a Bůh stvořil ženu

  • Francie Et Dieu... créa la femme (více)
TV spot

Obsahy(1)

Osmnáctiletá Juliette je nejkrásnější ženou v Saint-Tropez. Zná ji každý, muži ji obdivují, ženy pomlouvají a Juliette žije tak, jak cítí, bez přetvářky a bez předsudků. Svou nevázaností provokuje každého ve svém okolí, což nelibě nesou její pěstouni, kteří si ji vzali z dětského domova. Přitáhla pozornost i bohatého podnikatele Erica Carradina, který plánuje v kraji velké investice. Juliette překročí únosnou míru a její rodina ji chce dát zpátky do útulku pro sirotky, kde bude muset zůstat, než dosáhne plnoletosti... Filmem A Bůh... stvořil ženu zajistil režisér a spoluscenárista Roger Vadim své tehdejší partnerce a později manželce Brigitte Bardotové velkolepý úspěch a popularitu. Saint-Tropez, kde se film natáčel, zůstane navždy spojen s tímto filmem. A byla to právě sláva BB, která se usídlila blízko tohoto malebného jihofrancouzského přístavu a „objevila" ho celému světu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (87)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Mladinká Brigitte Bardotová zvládla roli svobodomyslné Juliette výborně, byla nesmírně sexy a moc jí to slušelo.. Její postupný přerod z divokého dítěte v dospělou ženu mě zaujal a vtáhnul.. Jean-Louis Trintignant v roli zamilovaného muže a posléze manžela báječný, moc se mi líbil.. Do třetice musím zmínit Curda Jürgense, byl skvělý a jeho postava velice zajímavá.. Únik před sirotčincem vstupem do manželství nebyl tak jednoduchý, jak by se mohl na první dobrou zdát.. ()

brando 

všechny recenze uživatele

Minimálně svým přístupem a pojetím vytvořila BB nový filmový charakter (i když o charakter samotný jde až ve druhé řadě), jenž je středobodem vyprávění a spolu se specifickými scenériemi Saint Tropez a plynně představenými charaktery vytváří malý evropský kult 50.let. Film, jenž byl v mnohém průkopníkem. PS: Plážová scéna připomněla Odtud až na věčnost. ()

Reklama

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Nu, měl asi pravdu Leon Bloy, když říkal, že to, "co překáží lásce, toť smysly." Tento film jimi přetéká a bohužel zde velkou měrou nahradily i psychologizaci. Kamera klouzá po povrchu erotické katastrofy, jejíž přitažlivé efekty skrývají mnohem zajímavější vnitřní pohyby, které tuto vizuální senzaci vyvolaly. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek, který na jednu ženu hledí s velkým opovržením a dosouzením celé její povahy, která ji odsuzuje k chování náležící spíše lehkým ženám než krasavicím na úrovni. Film dává všechny ženy do jednoho pytle a to se mi moc nelíbí hlavně. Každá žena je jiná a proto je Bůh stvořil ne proto, aby sváděli muže, nedokázali porozumět a ovládnout své city a nebo dokonce se chovali jako zvířata. Vše je rozděleno na chytré postavy, které jsou částečně nad věcí, ale čas od času podlehnou kráse BB a na ty tupé postavy, které přehlíží jaká ve skutečnosti je a vidí ji očima zamilovaných. Filmařsky nejde o nic převratné a udivujícího, avšak mě překvapila jasná snaha tvůrců vyhnout se erotickým scénám a ponechat všechen děj v rámci slušnosti a erotiku nechat mimo obraz. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie tak prázdny film, ako naznačuje Matty, ani priemer, čo zase píše Djkoma. Naopak veľmi dobre zrežírovaná aj zahraná melodráma o slečne, ktorá sa bráni účelovou svadbou pred bránami sirotinca. Ukazuje dilemu mnohých mladých dievčat, ktorým sa sypú ponuky na sobáš vďaka ich kráse, no zároveň v nich drieme čertík vášne, čo by to rád rozihral na viacerých frontoch pred tým, než budú definitívne navlečené do manželského chomúta. Niekedy však iná voľba neostáva. Zároveň ukazuje, prečo je mnoho v mladosti krásnych žien v neskoršom veku nešťastných - až príliš často sú obeťami výpadov machov bez kúska citu, ktorým ide len o pokorenie zdanlivo nedobytných pokladní, vyžilých matadorov hriechu s majetkom, šedinami a pragmatickým cynizmom či nesmelých panicov, ktorí využijúc účel dostanú síce k sebe vyzývavú dračicu, ale následne tak celkom nevedia, ako by ju zvládali. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • V tomto filmu si poprvé zahrály bikiny. (Brtniik)
  • Brigitte Bardot (Julietta) bola v dobe natáčania manželkou režiséra tejto snímky Rogera Vadima. (Raccoon.city)
  • Navzdory protestům v různých městech USA i odsouzení ze strany Legie se film promítal. Zajímavý případ nastal ve Filadelfii v roce 1958 po soukromém promítání, kdy rada města rozhodovala, zda film povolí. Předvolaní majitelé kin obdrželi zamítnutí k uvádění pod pohrůžkou zatčení a zabavení filmu. Všichni poslechli. (Zetwenka)

Reklama

Reklama