Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Eva (Brigitte Bardot), dcera zchudlého francouzského spisovatele, ráda zkouší svůj ženský půvab na dobře situovaných mužích. Na jedné pouliční oslavě potká bohatého chovatele býků Dona Mattea. Ten se snaží udělat vše, jen aby se stal jejím novým milencem. Jeho obvyklý dobývací talent ale u Evy nijak nezabírá. Baví ji jej stále odmítat nebo dohánět k žárlivosti. Námluvy láskou nemocného se stupňují až k obsesi, která se po dalším těžkém ponížení mění v agresi. (MacGuffin)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Obavam sa, ze tento film je vo filmografii Brigitte Bardot jeden z tych slabsich .. ono behom casu rychlo starne, ide o to, ze ja milujem mladu Brigitte Bardot a doteraz ju povazujem za vysoko talentovanu herecku. No ale jaxom spominal, zub casu aj tu pracuje neuprosne : 76 % ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Přeci jenom je to o fous lepší film, než například Ten tajemný předmět touhy, ale na von Sternbergovu Ženu a tatrmana to opět nemá ani v nejmenším. Přesto je poměrně zajímavé vidět tradičně vyšperkovanou BB jako Louÿsovu provokatérku. Chtělo to sice ještě více Španělska, ale to už by jí roli nevěřil vážně nikdo, protože na povrchu je to pořád jenom ta blond ikona se stále stejným hereckým rejstříkem. ()

Reklama

Pink.Panther 

všechny recenze uživatele

Film poplatný době svého vzniku ještě před novovlnou revolucí hodně zestárnul, BB byla v hl. roli hodně průměrná a na Buñuelův "Cet obscur objet du désir" to nemá, ani náhodou. ()

MacGuffin 

všechny recenze uživatele

Mladá Eva (Brigitte Bardot), dcera zchudlého francouzského spisovatele, se ráda toluá v ulicích Sevilly a zkouší svůj ženský půvab na dobře situovaných mužích. Na jedné pouliční oslavě potká bohatého chovatele býků Dona Mattea, ten dělá všechno proto, aby se stal jejím novým milencem. Jeho obvyklý dobývací talent ale u Evy nějak nezabírá. Ta má legraci z toho, jej stále odmítat, nebo dohánět k žárlivosti. Námluvy láskou nemocného se stupn´ují až k obsesi, která se po dalším těžkém ponížení mění v agresi.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama