Reklama

Reklama

JW je mladý, charismatický muž žijící ve Stockholmu. I když má hluboko do kapsy, vede dvojí život – nelegálně se živí jako řidič taxi a následně si dopřává komfort vyšší třídy. Poté, co potká krásnou, bohatou dívku, zaplétá se do světa organizovaného zločinu. Začíná prodávat kokain, aby si mohl i nadále dovolit svůj přepychový životní styl. Kam až bude schopný zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tahle trilogie mě od počátku zjištění, že existuje, nesmírně lákala. Proto jsem si na ní udělal čas a pustil jsem se do prvního dílu, který je zároveň i tady a na IMDB nejlépe hodnocen. Samotný příběh by nebyl zlý, hlavní postava je ale tak protivná, až to hezký není. Snob Nor, co chce žít líp, než si zaslouží a proto se dostane tam, kam se dostat po zásluze má. Nejkrásnější na tom celém příběhu bylo to, že ačkoliv je film Švédský a všecko se odehrává ve Švédsku, tak v něm je minimální množství Švédů. To stojí za zvážení, zdali ještě ve Švédsku jsou Švédi a nebo jestli už Švédi nejsou spíš Noři, Bulhaři, Srbové nebo Arabové, jako v tomhle filmu. Každopádně nehledě na debilní kameru a arogantní hlavní postavu, byl bych spokojen. Ale bez toho by zase nebyl takový, jaký je. Osobitý. U mě ale za tři hvězdy. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Konečne zasa výborný film, a zasa raz severská tvorba. Snabba Cash je dramatický thriller, aký sa nepotuluje na každom rohu a jednou z jeho kvalít sú výborne napísané a zahrané postavy (najlepší samozrejme frajer Kinnaman, ktorý je po Zločine momentálne v kurze), dobrý herci a skvele napísané osobné vzťahy a zázemie každého z hlavných účastníkov. Teším sa na dvojku. ()

Reklama

Caminzind 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení. Zvlášť proto, že zrovna od Švédů jsem podobnou pálku nečekal. Musím říct, že současný trend naturalistických krimithrillerů z prostředí imigrantů či o střetu dvou (sub)kultur/podsvětí (měkkosrdcatého západu a drsného Balkánu, potažmo Blízkého východu) se mi moc zamlouvá, viz též À bout portant, ale třeba i Taken. ()

Petroff

všechny recenze uživatele

Týpek má kameru a levnou amatérskou prostitutku. Oba dělaj, že se viděj poprvý... On jí nabízí prachy, aby mu ukázala kozy... Ona dělá stydlivku... On přihodí litr... Ona svlíkne triko. On chce vykouřit... Ona nechce ani slyšet... Pak střih a scéna se přesune za zastávku autobusu. On přihodí dva litry... Ona otevře pusu a strčí si do ní jeho penis. Střih a pár záběrů na souložící občany... Semeno, láva, smegma, magma na tváře a je vyděláno... Hmm, aha, tak to asi není ono... tak nic... jen mi to něco připomnělo... Jé, pardon, takhle dáma nejezdí, splet jsem si to s pokerem. ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

MINIKINO Kavárna, Ostrava, 6.7.2011: Tentokráte v mnohem komornějším prostředí v 6ti lidech. Tento severský triler se docela povedl. Je o mladíkovi (studentovi VŠ), který ač chudý se potřeboval kamarádit se smetánkou. Ovšem k takovým vztahům je potřeba mnoha peněz, aby člověk nějak vypadal atd. Však víme jaká je to snobárna. Jak nejjednodušeji získat hromadu peněz? Legálně asi ne. JW se tak spouští do spirály, z které není úniku. Ač schopný a chytrý je v nové brandži nový a neví co vše to obnáší. Což ho pekelně semele. Jak si lze jednoduše, kvůli karavině, naprosto pokurvit život. Zahráno dobře a realisticky, škoda že nebyl dán větší prostor Dejanu Cukicovi. Hlavní hrdina zahrál výborně, uvidíme co z něj vyroste. Kamera a střih na vysoké úrovni.80% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Daniel Espinosa toužil příběh z Lapidusova románu „Snadný prachy“ převést na plátno už od dob, kdy se s ním setkal. Svou roli v jeho motivaci hrály jistě i jeho chilské kořeny. Proto se nabídky producenta Fredrika Wikströma chopil s nadšením a za na švédské poměry velký rozpočet 9 milionů amerických dolarů vytvořil hit, na nějž doma za první víkend přišlo víc než sto tisíc lidí. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Dragomir Mrsic, ktorý stvárnil Srba Mrada, nie je profesionálnym hercom, ale v skutočnosti je bývalým bankovým lupičom. (MikaelSVK)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Švédsku, no filmári zavítali aj do nemeckého Hamburgu. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno