Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 10 (1981) (série)


Školení (S10E29)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bakalářská mikrokomedie nás zavede na podnikové školení. V hotelovém pokoji se schází několik mužů ze stejného závodu. Podnikavý Švejda plánuje, jak si budou večer užívat s ženami a pomlouvá bývalé vedení podniku i nového budoucího ředitele. Netuší však, že ten je inkognito mezi nimi. Při večerním slavnostním představení nového ředitele je pak Švejda šokován zjištěním, že je jím právě jeho spolubydlící na pokoji... (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

baxz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slaboučká bakalářská povídka z ostravské produkce o pracovních problémech jednoho velkého podniku, výměně ředitelů a záměně pokojů…dobově to určitě vyhovovalo, ale lidi se asi moc nebavili. Jediný pozitivum téhle věci stojící za shlédnutí je J.Císler jako podnikový lev salónů Švejda přezdívaný výmluvně Belmondo. ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Soudruh Šmejda se soudruhem ředitelem a dalšími šmejdosními soudruhy coby >hrdina< mikrokomedie doslova normalizačně soudružsky mudr(a)lantské... .-/ - - - - - (Poprvé a naposledy viděno 16.2.2010 coby školácká chyba na ČT1, hodnocení 11., komentář zde jako první - 16.2.2010) ()

Ironfood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hlavním pozitivem jsou Jíří Císler a krátká stopáž, díky které se nestačíte začít nudit. Zápletka je jednoduchá, což by u tak krátké věci nevadilo, neoriginální, což bych taky odpustil, a hrozně průhledná, což se dá také překousnout. Bohužel její završení je naprosto fádní a bez nápadu a hlavně bez vtipu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Sice odporně komunistická pointa krátké bakalářské povídky, ale zároveň jedna z nejlepších rolí Jiřího Císlera. Pamatuji si na to matně, viděl jsem to před 30 lety (!) a vzpomínám, že Císler jako lehkomyslný a mazaný vykuk - "lovec žen" neměl chybu. Z Matyáše ovšem ta stranická svědomitost zrovna čišela. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama