Reklama

Reklama

Kouzelná rybka

(festivalový název)
  • Austrálie Miracle Fish
Krátkometrážní / Drama
Austrálie, 2009, 18 min

Obsahy(1)

Na tyhle narozeniny osmiletý Joe nikdy nezapomene. Kamarádi si z něj utahují a tak se vyplíží z ošetřovny a přeje si, aby všichni zmizeli. Po probuzení zjišťuje, že jeho přání se zřejmě splnilo. Nominace na Oscara 2010. (Festival krátkých filmů Praha)

Recenze (7)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Sledovali jste někdy dítě zaujaté hrou, aniž by o Vás vědělo? Úžasné a uklidňující. Kouzelná rybka jede zpočátku přesně na téhle vlně nevinného voyerství a byť na konci nabere trochu jiné grády, já ji oceňuju spíš pro těch několik poklidných chvil. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý krátkometrážní snímek o chudém chlapci, kterak se ocitne v prázdné (?) školní budově. Poslední minuty velmi silné, byť mnohým bude chybět nějaké bližší vysvětlení… Je však třeba? ()

Agoran 

všechny recenze uživatele

Brilantní krátký film o chlapci, který zůstane ve škole po konci vyučování. Trochu jsem nepochytil smysl snímku, ale jde o pěknou krátkou podívanou. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Joe slaví 8. narozeniny. Spolužáci se mu posmívají kvůli dárkům, které dostal. Joe si přeje, aby všichni zmizeli, schová se v ošetřovně a usne. Když se probudí a prochází prázdnou školou, pomyslí si, že se mu narozeninové přání splnilo...příběh sám o sobě nijak mimořádný, skvělou podívanou z toho činí hlavně výborné provedení. Závěr je samozřejmě nejlepší. ()

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama