Reklama

Reklama

Kinematograf

  • angličtina The Kinematograph
Trailer
Animovaný / Krátkometrážní / Drama
Polsko, 2009, 12 min

Hrají:

Maxim Baldry

Obsahy(1)

Vynálezce se blíží k vytvoření dokonalého videozáznamu a nechce prozradit svůj objev veřejnosti dříve, dokud nebude promítat filmy se zvukem a barevně. Ale sny stojí příliš mnoho. Soustředěn výhradně na sebe a práci, uvědomí si vážnost situace až příliš pozdě. (mr.filo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Geniálny krátky film. Možno to nie je úplne ideálny príbeh dvoch ľudí, ale je to svojský a zaujímavý príbeh. Postavy možno nevyzerajú ideálne pre niekoho, ale animácia je úžasná a tiež použité triky. V krásnom svete človek na sklonku svojho života vyrobil vynález pre budúce generácie, ktorý im pomôže v dokumentácii a zábave a pre seba si stihol nahrať svoju ženu, no nakoniec z toho veľa nemal, lebo s ňou nestrávil posledné chvíle života. Realitu nenahradí a navyše mu jeho vynález, s ktorým špekuloval dlhú dobu, aby bol perfektný, vyfúkli iní, ktorí so svojim vyšli na verejnosť skôr. Niekedy niekto veci nedopracuje, niekedy sa s tým až príliš otáľa, čo je druhý extrém, lebo potom to môže byť aj geniálne, no práva a radosť pripadnú iným. Pre mňa to bol síce smutný, no rozumný a vnútorne krásny film. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

Ach Poliaci ,čo by sme si bez vás a vašej kinematografie počali ,keby vás Hitler spolu so Stalinom vyvraždili? To by bola škoda. Ešteže sa to nestalo. Toľko premrhaných talentov by stratil svet. Presne ako tento kraťas. 90% - totálne strhujúcue majstrovské dielko s jednoduchou myšlienkou a s veľkým duchom ()

easaque 

všechny recenze uživatele

na tento krátký animovaný film ušil režisér velmi působivý kabát, do něhož zabalil plno emocí, zejména těch dojímavých. Příběh je vystavěn docela dobře, i když od začátku je předvídatelný. Díky preciznímu provedení do velmi drobných detailů musím dát 4*, i když jen slabší, ale to si stejně nikdo nevšimne. Prohlédnul jsem si ho tady - http://vimeo.com/41470036. [ PŘÍBĚH: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 3 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • V roce 2016 se snímek dočkal i českého dabingu, o který se postarala amatérská skupina Fénix ProDabing. (Vosk136)
  • V roce 1884 polský vynálezce Kazimierz Prószyński zkonstruoval první filmový přístroj, který pojmenoval pleograf. Byl to nahrávací a projekční přistroj. V roce 1895 Prószyński natočil první krátké filmy a v roce 1899 po zdokonalování pleografu představil další inovaci pod názvem biopleograf, který zamezil nepříjemnému blikaní a vibracím obrazu a byl vhodný pro přemítaní filmů v kinech. V roce 1907 ohlásil Prószyński patent na kinofon. Tento nový přístroj umožňoval synchronizaci obrazu a zvuku. V roce 1913 vyrobil první zvukový záznam. Dle mínění moderních historiků by se dnes kinematografie mohla nazývat pleografií, a to kdyby devatenáctiletý vynálezce měl obchodního ducha a dostatek financí pro zdokonalení a uvedení pleografu do praxe. [Zdroj: CESA, Wikipedia] (Aelita)
  • Animovaná povídka má původ u Mateusze Skutnika v komikové sérii „Revolutions“, konkrétně v epizodě „Monochrome“. (mr.filo)

Reklama

Reklama