Reklama

Reklama

Únosce

Singapur, 2010, 98 min

Režie:

Kelvin Tong

Scénář:

Kelvin Tong

Hudba:

Joe Ng
(další profese)

Obsahy(1)

Ah Huat je chudý, životem se protloukající taxikář, jejž už před lety opustila manželka a zbyl mu jen syn Wei Siang. I o toho jej však chce jeho bývalá žena připravit a vzít ho s sebou do Austrálie. V den svých narozenin jde Wei Siang se svým kamarádem, synem z bohaté rodiny, do nákupního centra hrát počítačové hry. Tam je však omylem unesen místo svého bohatého kamaráda. Když to únosce zjistí, požaduje po Ah Huatovi do 36 hodin milion dolarů, jinak jeho syn zemře. Tak začína Ah Huatův neúnavný závod s časem, ve kterém obětuje všechno, aby peníze získal. (Raztubyl)

(více)

Recenze (21)

Raztubyl 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film sem se těšil už do doby asi před rokem, kdy jsem v jedné singapurské ulici nedopatřením vrazil do autobusové zastávky, přímo do místa kde byl plakát právě na Kidnappera (nekecám :-) ). A moje čekání se rozhodně vyplatilo - takhle dobrý thriller sem neviděl hodně dlouho. Kelvin Tong si rozhodně nebere servítky a při scénách mučení malého chlapce, zejména s obrovskou injekcí se mi fakt zvedal žaludek. Zátěž do které se otec dostává je brutální a některé způsoby získání peněz mi přišli celkem originální. Perfektní je taky postava neuvěřitelně chladnokrevného únosce (zahraný nejpopulárnějším malajsijským moderátorem Jackem Limem), který se postupem času stává čím dál větší bestií. I přes všechny klady se film nevyhl pochybným scénaristickým úletům, není to ale nic co by se nedalo odpustit. Snad teď bude Tong pokračovat ve stejném stylu a nevrátí se k nekvalitám své předchozí produkce. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

O únosoch som toho videl dosť, ale Ázia dokáže aj 100 krát videné niečim oživiť, preto som filmu dal šancu. Celkom to šlo , niektoré momenty boli dobré,ale charaktery postáv boli skôr iba načrtnuté a dôraz sa kládol skôr na napätie a akciu. Už tradične dobre rozbehnutý film zabrzdí zbytočný pokus o zdramatizovanie a akčnosť za každú cenu. Keď už mám konečne peniaze, tak si od zlosti nabúram jediné auto, ktorým môžem odísť??Celý záver mi nesedel a ani nevadí, že hlavný hrdina iba niekoľko hodín po odobratí obličky bojuje ako William Wallace...60%. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Hoci mam vyhrady voci niektorym momentom, kedy scenaristi patovu situaciu vyriesili "zachranou na poslednu chvilu" stale ide o velmi dynamicky natoceny film. Napatie od momentu unosu takmer do zaverecnych titulkov je pritomne neustale a dej sa vyvija vzdy po vytazeni urcitej, na dany zaner typickej situacie zas o krok dalej a obsahuje tak i par prekvapivych momentov. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pokud do české distribuce nebo do televizního vysílání přijde nějaký singapurský film, je to doslova na ohromnou oslavu. Stal se ten zázrak a tak nám bylo dáno viděti napínavý thriller singapurských tvůrců, který je dobře odvedený a je plný adrenalinového soužití. 36 hodin na sehnání požadovaných peněz na vykoupení omylem uneseného synka není zrovna mnoho a tak se rozjede příběh plný akce, zoufalství a citů, jaký tady dlouho nebyl. Stejně jako v těch hollywoodských podobných filmech je i zde jedno klišé vedle druhého, ale pokud jde o ryze popkornovou zábavu, bez toho by to vůbec nešlo. Snímek nemá jediného hluchého místa a tak dokáže upoutat svoji pozornost. Tohle jasně dokazuje, že tu není jen Hollywood a že i třeba asijské země mají co nabídnout. ()

mab odpad!

všechny recenze uživatele

Klasický odpad, nejspíš pošahaný režisér natočil pošahaný film o pošahaných lidech, další úchylnost typu Sedm, Saw apod. Ti lidé by se měli léčit, ne točit filmy, a to ani jako součást terapie, je fakt, že by pak v televizích USA a Asie neměli asi ani co vysílat. Jen dodám, že tak hloupý člověk, jako ten taxikář (a odolný, kam se na něj hrabe Bruce Willis) si to málem snad i zasloužil. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (1)

  • Původním záměrem režiséra Kelvina Tonga bylo natočit krimi thriller. Problémem však bylo vymyslet realistickou ale zároveň napínavou zápletku v zemi, která se pyšní velmi nízkou mírou kriminality, a kde podle režisérových slov neběhají po ulicích lidé se samopaly. Nakonec se tedy rozhodl pro scénář s únosem dítěte, který splňoval všechny jeho požadavky. (Raztubyl)

Reklama

Reklama