Reklama

Reklama

Progression

všechny plakáty
Trailer
Belgie / Slovinsko / Jihoafrická republika / Velká Británie, 2009, 85 min

Obsahy(1)

Představujeme horolezce celého světa, meze jejich těla i mysli, okamžiky slávy a boj o přežití. Představujeme Chris Sharma, Tommy Caldwell, Daniel Woods, Adam Ondra, Kevin Jorgeson, Patxi Usobiaga, Johanna Ernst, Alex Honnold, Paul Robinson, Matt Segal a další. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Hurvajz84 

všechny recenze uživatele

Spolu s King Line pro mě zatím to nejlepší, co kdy bylo ve světě skalního (a závodního) lezení natočeno. Strhující podívaná, mistrovské záběry, napětí, které by se v mnoha momentech dalo krájet (spadne/nespadne). Pro všechny lezce ohromná inspirace a řekl bych téměř "povinná četba". Tím spíš, že se v tomto snímku objevuje Adam Ondra, lezci znají, pro nelezce 18-letý čech, kterého lze v současnosti považovat za nejlepšího lezce planety. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

výběr toho nejlepšího ze současného horolezeckého světa.. Sharmovo zdolání trasy Jumbo Love (5.15b) v Clark Mountain v Kalifornii ( tu se neúspěšně pokoušel lézt už ve filmu King Lines (2007) ) je neuvěřitelné !!! ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda, čupr záběry, skvělí lezci a neskutečné výkony. To všechno beru, ale říkat za sebe poskládaným videím bez přidaných informací film, to je podobná odvaha jako pustit se do křížku s El Capitanem. ()

Kloktaldo 

všechny recenze uživatele

Další z řady lezeckých filmů od Joshe Lowella, který pojednává o různých druzích sportovního lezení. Všechny směry jsou spojovány stejnou touhou lezců neustále překonávat své limity a dosáhnout vyšších úrovní. Borci opět předvádí fascinující výkony, jež v závěru podtrhává Chris Sharma zdoláním své legendární linie Jumbo Love. ()

Ragdoll 

všechny recenze uživatele

Z většiny ohledů tak neuvěřitelné a pro „normální" lidi nepochopitelné výkony, které si vyžadují velkou dávku sebevědomí, těžkého tréninku a psychické kuráže, jsou v podání těch nejlepších ze světové komunity lezců prezentovány na těch nejtěžších a nejnedobytnějších boulderech a skalách po celé zeměkouli, jejichž zdolání je po fyzické stránce prakticky nemožné. Spolu s King Lines nejlepší dokument o lezení, jaký byl kdy natočen. 100%. ()

Reklama

Reklama