Reklama

Reklama

Ong Bak 3

  • angličtina Ong-bak 3: The Final Battle (více)
všechny plakáty
Trailer 1

Obsahy(1)

Legenda o Ong Bak 3 sa začína potom, čo Tien (Tony Jaa) stratil svoje bojové schopnosti a milovaného nevlastného otca na útese Garuda Wing počas nájazdu, ktorý viedol Jom Rachan (Saranyu Wonggrajang). Tien je privedený späť k životu s pomocou Pima (Primrata Dechudom) a Mhena (Petchai Wongkamlao) a dedinčanov z Kana Khon. Hlbokej meditácie sa naučil od Phra Bua (Nirutti Sirijanya). Po nej je Tien konečne schopný dosiahnuť 'Nathayut'. Svoje schopnosti otestuje v boji so strážcami kráľa v zlatom brnení (Supakorn 'Kijusuwan Tok'), s tajomnými zabijakmi v čiernom, a Bhuta Sangkhom (Dan Chupong). (pikto)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (121)

Suzie05 

všechny recenze uživatele

To bylo ale strašně natočené! A dokonce i hrozně sesekané. Tony holt nemůže dělat všechno, měl by se držet toho co mu jde nelíp a to je mlácení lidí do němoty. Jediné co Ong Bak trojku aspoň trošku zachránilo byly herecké výkony hodné oskara a samozřejmě mé oblíbené bitky. Jedna hvězda za eyecandy finální zápas a druhá za Tonyho. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Tony padá a padá, ale ještě úplně neumřel. V poslední části série se toho bohužel moc neděje a většina stopáže pokrývají nezajímavé až nudné scény. Navíc se ta akční část opět odsunula snad ještě více do pozadí a místo ní tu máme mystiku, magii, sny, halušky, černý kouř, vrány a blesky (wtf?). Po technické stránce to také není žádná sláva, místy to dokonce vypadá jako laciné béčko za pár $. Na tomto snímku je bohužel vidět, že byl natočen v podstatě z donucení, což potvrzuje nejen samotný závěr filmu, který absolutně postrádá spád a napětí. Bojový styl tentokrát přešel do nattayuth - tancující techniky boje, která asi mnohým nebude po chuti. Ong Bak 3 se snaží působit hrozně spirituálně a mysticky, až jsem tomu musel přidat přívlastek fantasy. Je však dost prázdný, nudný a především nedotažený, neboť na mě působil, jako by to Tony splácal po cestě do kláštera. (4/10) ()

Reklama

VasaX 

všechny recenze uživatele

Ong Bak a sestup do hlubin bezduchého ždímání. Chaotické, šílené, neestetické, spousta flashbacků, podivné vyprávění, bezduchá zápletka a bohužel i Tony Yaa se dostal k tomu, že se jeho choreografie v tomhle kousku opakuje k znudění (aneb vidět jeden "trik" okatě třikrát během 2 minut,a pak dále ještě v několika soubojích, to je choreografický a střihačský fail). Výplň mezi souboji je místy dost k uzoufání, a vlastně celkově, ač mám rád akční filmy, zejména ty s bojovým uměním, tak jsem u Ong Bak 3 trpěl. Tony, dej se do kupy a předveď nám zase něco tak skvělého, jak v době, kdy tvá hvězda zazářila jasně a divoce, zahalena mlhou míhajících se loktů a kolen. ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Konečně Thajci udělali film se silným příběhem, všechno tu má logiku a návaznosti. Do toho tajuplná magie, vracečky v čase, oživování a naplnění osudu. Krásné záběry přírody to tomuto filmu dodává na kvalitě. Bohužel soubojů tu už není tolik a Tony změnil styl boje, mě to, ale vůbec nevadí a film jsem si strašně užil, z celé ságy Ong-bak je právě tento díl nejlepší. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Tonda Jaau se marně drápe k vrcholům předchozích dílů. Je pomalejší, choreograficky opožděný a navíc se nechal zlákat láskou, kterou diváka nudí k nůůdě největší. Nechat se mu ale musí, že tu lehce nadprůměrnou nůďu dělá za étericky zajimavé muziky, se snesitelnou stopáží a že těch fightů, které nyní počítám na prstech jedné ruky,nebylo zase tak úplně nudně....snad naposledy pocta všem sloním představitelům... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Tony Jaa se pustil do natáčení. Ukousl si ale velké sousto a přešvihl rozpočet, měl deprese a nakonec se zhroutil a utekl do kambodžské džungle, kde se dva měsíce schovával. (Pepy)
  • Po dokončení Ong Bak 2 se Tony Jaa nepohodl se zástupci produkční firmy Sahamongkol Film, se kterou měl podepsanou smlouvu. Ti po něm požadovali, aby film kvůli pokrytí nákladů na natočení rozdělil na dvě části. S tím však Tony Jaa nesouhlasil a veřejně vystoupil s několika požadavky vůči Sahamongkolu. Jedním z nich bylo i ukončení smlouvy, kterou měl podepsanou na 10 let. Krátce po té se na nějakou dobu ztratil, takže se vyrojily domněnky o jeho únosu. Po nějaké době se však znovu objevil a setkal se i se Sia Jiangem, šéfem Sahamongkolu. Po této schůzi náhle zrušil všechny své požadavky a souhlasil také s rozdělením filmu. To se však podepsalo na kvalitě třetího pokračování. Ong Bak 2 i přes sestříhání uspěl díky bojovým sekvencím, a stal se v Thajsku hitem. Naproti tomu Ong Bak 3 s narychlo sepsaným scénářem, ve kterém dostal větší prostor Dan Chupong, a nově dotočenými scénami, naprosto propadl a stal se prvním Tonyho filmem od doby prvního Ong-baku, který se v Thajsku nedostal na první místo v návštěvnosti. (Raztubyl)

Související novinky

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

Tony Jaa zešílel. Definitivně?

02.06.2010

Dejme si trochu bulváru. Koneckonců, tohle zní jako prima námět na životopisný film. Znáte Tonyho Jaa. Thajský drtič kostí, novodobý Bruce Lee, chlápek, v jehož filmech údery opravdu bolí. Každé… (více)

Reklama

Reklama