Reklama

Reklama

Začátkem roku 1980 média informovala o sériových vraždách. Všechny měly společný znak – dálnice. Mezi lidmi začíná vzrůstat panická hrůza z „dálničního“ vraha. Film je natočen podle skutečných událostí. William Bonin, řidič dálkového kamiónu. William Bonin, milý a charismatický mladý muž. William Bonin, jeden z nejnebezpečnějších zabijáků v Kalifornii. Jeho věrný společníkem byl Vernon Butts – student okultismu a magie. Sdílel s ním i své strašlivé hobby. Brázdili společně nekonečné dálnice Kalifornie a vybírali si mezi lidmi vhodné oběti. Bonin dokázal skvěle manipulovat s lidmi, každý mu uvěřil. Po opakovaných nálezech mrtvých těl média začala veřejně vyzývat lidi k ostražitosti a k ohlášení jakéhokoliv i sebemenšího podezření. Varování zněla z rádia i televize a právě díky nim Bonin začal chybovat a jeho jistota byla ta tam. Nad dálničním vrahem se pomalu začala stahovat mračna. Policie má stopu. Případ je téměř u konce. Nikdo netuší, kolik lidí ještě musí zemřít… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

klima777 

všechny recenze uživatele

William Bonin v podání Scotta A. Leeta (Rooker hrál policistu) je sériovým vrahem bez charismatu a bez příkras. "Nulák", jenž smrdí zkyslým pivem a zaschlou močí (ten dojem je neuvěřitelně silný). Realistický (změněno pouze jméno jednoho ze spolupachatelů; oslaben sexuální motiv zločinů), leč nudný film s přesvědčivým představitelem hlavní role. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Máte dobrou náladu, chcete si jí zkazit a nevíte jak? Jak prosté - pusťte si tenhle film! Freeway Killer pojednává o jednom z nejznámějších sériových vrahů v USA, vyšinutém homosexuálním sadistovi Williamu Boninovi a jeho vyšinutých kumpánech. Homosexuality ani sadismu tedy ve filmu mnoho není, ale zato je dosyta nasáklý bezvýchodnou, klaustrofobickou a depresivní atmosférou. Jedná se sice o povrchní, ale vcelku působivou sondu do hlavy i do života vraždícího psychopata, který postupně začíná víc a víc cvokatět a jednat nepředloženě, na což také dojede. Nejšílenější jsou asi scény rozhovorů Bonina s matkou jedné z obětí, která z touhy dozvědět se pravdu o posledních okamžicích života svého syna je nucena mluvit tváří v tvář s jeho vrahem, který si s ní ale přitom jen cynicky pohrává. Po takovémhle filmu i otrlé prase s hroší kůží jako jsem já dostane chuť pustit si nějakou neškodnou komedii... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bonin sám byl obsazen celkem dobře a kdyby měli tvůrci trošku větší koule a nechali ho dělat trochu větší brajgl, mohlo to být snesitelné béčko. Jenže to se nestalo. Vše se omezilo jen na ježdění dodávkou a nudné mordování, což občas přítomní prokládali tupými dialogy a z opravdických herců tu vedle Leeta byl jen Rooker a ten dostal jen pár minut. 10% ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu jde krásně vidět, jak moc už jsem oblbnutý z jiných podobných většinou tedy brutálněji krví zabarvených filmů. Freeway Killer je opravdu v porovnání s nimi přímo procházkou růžovou zahrádkou, protože vražd je ukázano minimum a navíc jsou všechny natočené úplně stejně nudně. On ten celý scénář je takový mdlý bez nápadu a proto si myslím, že těžko může někoho nějak více zaujmout, což platí i o velmi průměrném hereckém obsazení. Aspoň jsem se, ale dozvěděl kdo a proč byl vlastně poprvé v USA popraven injekční stříkačkou. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Jen se podívejte! "Zabil" jste tohoto chlapce, pane Bonin?!?!........ Stopař. Stopne si auto. Zastaví modrá dodávka. Stopař je po chvilce zabit (skoro pokaždé jinak). Vrah. Vrah si nic nevezme. Mrtvolu pohodí. U dálnice. Ani boty? (Jsou pěkné). Proč? Protože má tu moc. CITÁT - Jóóó, to se povedlo........... Filmem se line slušný psychologický hudební doprovod. Dodává příběhu atmosféru. Herecké obsazení je pro mě skoro neznámé a ani jeden herec mi nepřirostl k srdci. CITÁT - Já jsem vlk, oni jsou ovce......... Ve filmu je spousta nicneříkajících dialogů a příběh se tím utápí. Podle toho, kolik tvrdí, že zabil stopařů, je jich tu málo a díru právě vyplňují divné dialogy. Kamera nic dobrého nepředvede a kameraman prostě jen točí. Snaha o nějaký zajímavý záběr je nulová. CITÁT - Musím jít ven a někoho zabít......... Willův profil vraha je celkem slušně znázorněn a jeho touha zabíjet je prakticky všudypřítomná. Jednoho dne. Ale jednoho dne udělá chybu. Začne být nervozní. Nervozitu zastírá - stopařema. CITÁT - Jest-li jsem ho zabil? Kdo si to má pamatovat............. Williama Bonina si zahrál Scott Anthony Leet. ()

Zajímavosti (4)

  • William Bonin (Scott Anthony Leet) měl v původním scénáři tři scény se svojí matkou. Po sestříhání byla ponechána jen jedna. (Terva)
  • William George Bonin (8. 1. 1947 - 23. 2. 1996) se v roce 1996 stal prvním člověkem, který byl v Kalifornii zabit smrtící injekcí. Po smrti Williama Bonina se k jeho ostatkům nepřihlásila rodina ani žádní přátelé. Jeho popel byl rozprášen nad mořem. (Terva)
  • O roli Williama Bonina (Scott Anthony Leet) se ucházel James Babson. Nakonec dostal malou roli jako Billův otec (Terva)

Reklama

Reklama