Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V 19. století se jistý aristokrat Runiewski na jednom moskevském bále seznamuje s nádhernou Dášou a opojen její krásou a příchylností jí začíná nadbíhat a dvořit se, což jak ona samotná, tak ani její rodina nijak neodmítá. Předmanželskou idylku však naruší černě oblečený, démonicky vyhlížející host Vasil Rybarenko, který rychle ničí Runiewského iluze a nevědomost, když mu odhaluje veřejné tajemství – jeho noví přátelé jsou již dávno mrtví. Při životě je udržuje jen životodárná síla lidské krve. Krátce a jasně: jsou to vampýři. Runiewski v prvním okamžiku všechno považuje za nejapný žert, ale postupem času jeho pochybnosti a strach začínají narůstat. Film vznikl podle stejnojmenné povídky A. K. Tolstého. (eraserhead666)

(více)

Recenze (4)

Mariin 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní televizní inscenace volně podle klasické novely A. K. Tolstého s výraznými obměnami, z nichž nejnápadnější je vypuštění italské epizody a zcela nově pojatý závěr. Zpracování se podobá našim soudobým inscenacím na podobná témata (např. Hostinec u létavého draka, Hrabě Drakula aj.), až na mnohem horší výběr herců. Zde bych Lenartowiczovi asi nejvíce vytknul nevhodné obsazení role Dáši (měla by být mladší a křehčí), Runěvského (mohl by vypadat romantičtěji) a úplně nemožně Rybarenka.  Kdo chce vidět mistrovsky zfilmovaného „Upíra“ (u nás v češtině vydaného pod názvem „Dáblův dům“), ať se podívá na: http://www.csfd.cz/film/262796-pyushchye-krovi/ ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá gotická upířina podle stejnojmenné povídky A. K. Tolstého plná honosných sídel, aristokratických večírků a dvou starých upírů. Žádné latexové oblečky, kung-fu bitky a střelné zbraně, jen old school upíři přesně podle původní mytologie. Lehce komediální ladění, naznačující nejednoznačnost úsudku hlavního hrdiny, není vůbec na škodu. Slušná práce. 3,5* ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Starý čiernobiely film z Poľska,ale nemá ani polhodinu.Nič extra,ale Poliaci boli jediný,ktorý nakrúcali horrory vo väčšom množstve ako ostatné krajiny východného bloku.A preto si vážim každý poľský horror.Tento film sa ale neodohráva v Poľsku,ale v Rusku,asi v 19.storočí niekde poblíž Moskvy.Jedná sa o dvoch starých upíroch,ženu aj muža.Jeden chlapík ich spozná na nejakom plese,pretože im bol na pohrebe.Film pôsobí hodne komický,ale dá sa naň pozerať. ()

Reklama

Reklama