Reklama

Reklama

Hudba Jiří Šust

všechny plakáty
Krátkometrážní
Česko, 1994, 23 min

Obsahy(1)

Vzpomínání hudebního skladatele filmové hudby na školní začátky, až po úspěšné filmové melodie. (pávek)

Recenze (5)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pohříchu krátký dokument, spíš takový medailonek. Jedna z legend naší filmové hudby by si určitě zasloužila větší pozornost, ale musíme být rádi, že filmaři Jiřího Šusta vůbec zastihli. O rok později už by se jim to nepodařilo. ()

garmon 

všechny recenze uživatele

Obrovské štěstí, že měl v roce 94 někdo dost jasnozřivosti vyzpovídat živého Šusta aspoň trochu. Leze z toho portrét výjimečně zaťaté osobnosti s plamenem v oku. Moc zajímavé je nahlédnout do kuchyně - ona pověstná všestrannost byla daná schopností napodobit slyšené. A pan Šust se s tím netajil, ba vtipně pojmenoval, jak to vše ošustil. ()

pávek 

všechny recenze uživatele

Jiří Šust byl úspěšným skladatelm filmové hudby. Na jeho kontě je kolem 80. celovečerních filmů a 1000.krátkých televizních filmů a seriálů. Jeho prvním zaměstnavatelem byl obuvnický průmysl Baťa. Ve Zlíně se seznámil s režisérem Karlem Zemanem a vytvořil hudební doprovod k prvnímu animovanému a hranému filmu z roku 1945 Vánoční sen. Pro Jiřího Šusta se stalo osudové setkání s Jiřím Menzlem, pro tohoto úspěšného režiséra se stal dvorním skladatelem a až do své smrti v roce 1995 pro něj složil melodie ke všem jeho filmům. ()

Reklama

Reklama