Reklama

Reklama

13. komnata - Série 5 (2009) (série)


13. komnata Antonína Kratochvíla (S05E24)

(epizoda)

Obsahy(1)

V tomto pořadu přiblížíme pohnuté osudy Antonína Kratochvíla, který ze své země odešel velmi mladý, zanechal tu ročního syna, prošel cizineckou legií, a stal se slavným a uznávaným fotografem. Žije s rodinou v New Yorku, ale fotografuje na všech neklidných místech planety - ve věku a postavení, kdy by se mohl dávno živit klidnějšími zakázkami. Pronásledují ho noční můry a běsy. Je to důsledek válečných hrůz, které viděl a fotografoval, nebo pobytu ve vyhlášeném uprchlickém táboře Traiskirchen, kde se začala jeho cesta ke světovému uznání? A jak se dnes vyrovnává s tím, že svého syna, kterého opustil, když mu byl rok, znovu potkal až jako dospělého? Jan Hřebejk si Antonín Kratochvíla vybral do svého nového filmu Kawasakiho růže jako představitele emigranta, který opustil ještě nenarozené dítě a odešel do ciziny, kde dosáhl uměleckých úspěchů. Antoním Kratochvíl zde částečně ztvárnil svůj vlastní příběh. Vedle slavných herců D. Kolárové, M. Huby, L. Chudíka a dalších obstál jako neherec velmi dobře snad i proto, že hraje tak trochu sám sebe. 13. komnatou Antonína Kratochvíla provází Šárka Kubelková. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

petaspur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Antonín Kratochvíl představil svůj zajímavý život, ve kterém se vždy rozhodoval sám. Možná některých svých zásadních rozhodnutí nyní lituje, ale k nějakému odhalování skrytých rýžek osudu na dušičce nedošlo, čímž z mého úhlu pohledu nebyl naplněn formát tohoto pořadu. ()

claudel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem stále v šoku z nominace Antonína Kratochvíla na Českého lva a jeho 13.komnata můj šok ještě znásobila. Už dlouho jsem neviděl natolik nesympatického člověka a špatného herce. ()

Paity 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý pohled na zajímavého člověka. Celkově se ale z jeho 13. komnaty dalo udělat mnohem, mnohem více. Filmaři se bohužel spokojili s málem a dělat se s tím nic nedá. ()

Reklama

Reklama