Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na motivy literární předlohy Zdeňka Třešňáka, v režii Petra Slavíka a podle scénáře Miroslava Sovjáka vznikl napínavý dvoudílný příběh ze současnosti. Hlavní postavou je úspěšný primář gynekologie okresní nemocnice. Účastní se výběrového řízení na její privatizaci. Objektivita rozhodování je zpochybněna pokusem diskreditovat jej před veřejností. On sám pak pátrá po okolnostech a vyprovokuje zásah ministerské inspekce. Vypukne válka mezi konkurenty v privatizačním procesu, která obnažuje zákulisí veřejné správy, policie i vazby do nejvyšších míst. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (35)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Fakt >ze života< zase... Rádoby společensko-kritické, každopádně pak dosti nejapné - prý thriller(!!!) - a falešné snažení o tvrďárnu počesku, prorezlé však jak nějaká ta stará želízka, leda tak ale pytlácká, v nejlepším snad nachystaná na nějaké ptáky... Šablonky klišé - natažené skoro na tři(!) hodiny! To je ten staronový trend v ČT, každá kravina aby stála co nejvíc peněz, máme přece krizi, že... No tak leda žánru... . . . Formou i obsahem klasická českotelevizácká rutina telenovelového stylu, předpokládám vyrobená dle nějakých manuálů na vyplnění nedělního vysíracího prajmtajmu stylem >...dramatický záběr - dramatické pindy - dramatická vata - dramatický zlom - dramatické rozuzlení - dramaticky furt dokola...< ! . . . Zkrátka drama dle šašské čudlačiny a víc už zase nic... Ve výsledku pak převládá ta vata a ejhle - kluci jsou zas ve vatě... Myslím, že ani nemá cenu předjímat, jak to celé dopadne. Vlci se nažerou a stádo pobekává dál... Každopádně i přes pro ČT zatím stále platnou absenci do děje vkládaných reklam pak při sledování odskočte si občas do ledničky nebo na kaďák. Abyste z celého toho dramatu - sledujíce dez dechu a pohnutí - nechytli při té >obsedantní< náhodou vlka! - - - P.S. Po druhém dílu lze jen dodat jediné - > ...leze leze po železe, posere vše, na co vleze... < . . . Nejhorší na tom je, že to tihle výrobci hoven myslí naprosto vážně, jinak to ani dělat neumí a lepší už bohužel tenhle čudlácký pisskulturní socializhnus ani nebude... :-( - - - - - (Poprvé viděno 28.2.2010 na ČT1, po prvním dílu hodnocení 18., komentář zde jako druhý - 28.2.2010) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejdříve mi to přišlo děsně roztažené a ke konci už tak překombinované, jakoby si z toho tvůrci už sami dělali vlastní parodii. Nejspíš to mělo být kriminální drama, jenže pokud scénář nutil hlavního hrdinu, aby se choval jako svině, tak proč mu fandit? Nebo proč by mi na něm mělo záležet? Jen proto, že stál ještě proti větším sviním? Opravdu Policie zaměstnává vyšinuté sociopaty? Snad jen obrázek o fungování našich médií vypadal docela pravděpodobně (50%). ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Jednou takhle večer se mi nechtělo přepínat TV a zjistila jsem, že na ČT běží nějaký český film. Chvíli jsem se dívala, vypadalo to na tradiční produkt současné české tvorby a jelikož se jednalo o Českou televizi, tipovala jsem to tak na něco okolo 50%:) Po chvíli se objevily další známé tváře jako Lukáš Vaculík, David Novotný a nějaké ty známé hlasy z dabingu, třeba Michal Pavlata či Petr Pelzer. To už jsem výrazně zbystřila a nakonec jsem první část tohoto TV filmu zhlédla až do konce. Překvapil mě výborný scénář a také skvělé herecké výkony. Také mě překvapil postupný výskyt mnoha, mně známých tváří z hereckého ansáblu Ošklivky Katky. Zejména Petr Štěpán. Ten chlap vskutku má velký talent na ztvárnění sarkastických, egoistických a ostatních nesympatických postav:) Možná by to bylo i za celé čtyři hvězdičky, ale zatím tomu něco chybí, aby se film dokázal vytáhnout z průměru i přes ty všechny klady, které má. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

"Čeho je moc, toho je příliš," říká advokát Holenda (Klepl). A má pravdu, dva díly na tenhle rádoby thriller jsou moc. "A co uděláme s Mádrem?" ptá se zástupce mafiozní agentury Mikeš (Vaculík). Radši se nedívat. Ale pobaví, jak si Mádr (gynekolog) poradí s lékárníkem, to byl přímo urologický zákrok... A vyhazování aut do povětří, skutečně "jako na Sicílii"... ()

honz 

všechny recenze uživatele

Příběh maloměstského lékaře, který "bere spravedlnost do svých rukou". Námět na aktuální témata součnosti (privatizace, korupce...) je zajímavý, jeho zpracování už tolik ne. Herecké výkony některých protagonistů dost slabé: L.Vaculík jako "drsňák" dost nepřesvědčivý, přímo tragický byl (jako většinou) Bob Klepl. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Ve druhém díle, když navštíví Karla Mádra (Miroslav Etzler) na chalupě kriminalisté, dá mu jeden z nich svůj služební průkaz do ruky k nahlédnutí.  Ve skutečnosti nesmí kriminalista dát svůj průkaz nikdy z ruky. (stone)
  • Film se natáčel v Litoměřicích. (rakovnik)

Reklama

Reklama