Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

jefff 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to zas až tak špatné , jak lze usoudit z nízkého hodnocení na čsfd. Ale je pravda, že kdovíjaký zázrak se nekoná. Dá se říct, že Texaský kat je jen lehce nadprůměrnou epizodou, lehce nadprůměrného krimi seriálu. Sympaticky působil výkon Deana Morgana, leč i tak mu něco k dokonalosti chybělo. Worthington se po celou dobu choval jako kretén, takže nemohu jeho výkon soudit, protože mě totálně štval a nevím, jestli to brát kladně nebo záporně vzhledem k hereckému výkonu. Druhé "Sedm" se nekoná ani zdaleka, snad příště. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Tak taková hrůza, jak tady popisují někteří komentátoři, to podle mého nebyla. Na druhou stranu byl děj trochu zmatený a hůř se v něm orientovalo. Co se týkalo vlastního vyšetřování, vypadalo to, že vyšetřovatelé byli vedeni spíš přáním scenáristy, než nějakým postupným logickým odhalováním faktů. Kdo vraždil, nebylo těžké určit, přesné důvody jsme se však nedozvěděli. ()

Reklama

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Žánrový hermafrodit, od kterého divák po pár minutách očekává hutnou vyšetřovací symfonii temnější střihu, neuspokojí ani průměrně náročného konzumenta, natož labužníka mého ražení. Ami Canaan Mann (dcera Michaela Manna) svým debutem vyloženě nudí, protože si neumí vybrat. Chce natočit thriller o vraždách v lákavých (pro vraha i diváka) texaských bažinách, nebo psychologické kriminální drama? Ani jedno se jí nedaří a v psychologické rovině prohrává na body zcela jednoznačně především díky nedotaženosti prakticky všech postav, jejichž chování je místy zahaleno neprostupným oblakem scenáristického neumětelství. A abych nezapomněl, opravdu nudně natočeno podle skutečných událostí. 20% ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Některý filmy by člověk měl sledovat slepej, poslouchat hluchej a to jen pod podmínkou, že před tím asi nikdy žádnej jinej film neviděl a neslyšel, pak je tohle pětihvězdičkový luxus. Nevim, co to mělo být. Atmosférou si to až neuvěřitelně neúspěšně hrálo na Sedm, onou sociální tématikou v čele s teenagerem, kterej nic nemá, nikdo ho nechce a snaží se přežít, to pravděpodobně aspirovalo na druhý Winter's Bone - opět nesmírně neúspěšně. A do toho všeho máte dva vyšetřující policisty, kde se jeden permanentně vzteká a druhej nic nedělá, k týhle směšný dvojici připočtěte totálně zbytečnou a přehrávající Jessicu Chastain a máte výsledek, který dost pravděpodobně nestojí ani za tu jednu hvězdu. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Hmm, tak dcera slavného filmaře chtěla strašně moc natočit moderní western, něco jako Tamtu zemi, která není pro starý, ale jediné co jí vyšlo, je výběr písničky do závěrečných titulků (jestli ji vůbec vybírala ona). Jinak je to naprosto nefungující, tristní a neskutečně nudná záležitost s hnusnou televizní kamerou a scénářem, jehož "spád" by uspal i chronického insomniaka. Do Benátek se to dostalo jenom díky mohutné tlačence otce. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama