Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

castor 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem po tomhle kousku pokukoval, jeho čas dozrál až nyní. Je v něm hned několik drobností i zásadnějších momentů, které si moc netykají s logikou, přesto tu máme poměrně tísnivý a atmosférický kousek se sympatickým hereckým obsazením. Režisérka, dcera známého tvůrce Michaela Manna, od taťky něco odkoukala, někdy příliš nedávala pozor a jindy si šla svou vlastní, ne úplně jistou, cestou. Přesto myslím, že s lepší látkou dokáže pro příště oslovit i ty diváky, kteří nad touhle kriminálkou ohrnuli nos. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Viděno pouze doma. V kině by si to možná zasloužilo ty tři. Naprosto průměrná detektivka, většinu pachatelů dopředu uhádnete, protože jsou vám předsouváni tak, že je nemožno je ignorovat (jak pro blbé). Na závěr menší zvrat, ale nijak zásadní. Atmosféra slušná, ale vše stokrát viděno: Všechno zkažené, jen dva zdeptaní hrdinové nesou své břímě záchrany zdejšího kraje. A trpí a trpí, proklínají svou práci, ale musí ji přece dělat, vždyť kdo jiný to za ně udělá...bla,bla,bla. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Tuctový príbeh, tuctové spracovanie. Pozrieš a zabudneš. I keď sa to točí okolo postavy Chloe Moretz, na plátne je poskromne. Naviac dvojica policajtov stvárnených Samom Worthingtonom a Jeffrey Deanom Morganom pôsobia skôr ako babráci ako nejaký špecialisti. Ešteže z menšej úlohy to istí Stephen Graham. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Ami Canaan Mann mierila do stredu terča, ale chýbala jej pevnosť a stabilita ruky a tak nakoniec jej hod nezasiahol najvyššiu bodovú hodnotu. Prvá polovica filmu a hlavne úvod zdvihol roletu, ktorá odkryla zaujímavé spustenie deja, len škoda, že v takom duchu to nevydržalo až do konca. Celkom dobre zapracovala kamera, ale aj hudobné zapojenie s výrazným basovým doprovodom, ktoré sa mi páčilo. Najväčším plusom bolo účinkovanie S. Worthingtona a J. Chastain. Táto dvojica sa stala výrazným a kľúčovým doplnkom v tomto kriminálnom vyšetrovaní. Sam Worthington ukázal, že dokáže aj viac ako len si ľahnúť si do sci-fi truhly a behať ako modrý divoch (avatar), keď teraz ozaj dobre zvládol navodenie pocitov policajta, ktorého srala zlá situácia v jeho okrese a snaha niečo s tým urobiť. Jessica Chastain u mňa stále viac boduje a teraz tiež výborne zahrala sebavedomú vyšetrovateľku a napriek tomu, že je štíhla a krehká žena neváhala vstúpiť aj do akcie, či vypáliť po papuli svedkovi, ktorý nebol ochotný spolupracovať. Nič dobré sa nedá povedať na adresu J. D. Morgana, ktorý vrhal tejto dvojici len šedý tieň. Nemám nič proti nemu, ale čudujem sa tomu, že v poslednej dobe je tak často nominovaný do rôznych filmov. 60% ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% - Tak taková hrůza, jak tady popisují někteří komentátoři, to podle mého nebyla. Na druhou stranu byl děj trochu zmatený a hůř se v něm orientovalo. Co se týkalo vlastního vyšetřování, vypadalo to, že vyšetřovatelé byli vedeni spíš přáním scenáristy, než nějakým postupným logickým odhalováním faktů. Kdo vraždil, nebylo těžké určit, přesné důvody jsme se však nedozvěděli. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)

Související novinky

Reklama

Reklama