Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Mannova dcera zdědila po tatínkovi důraz na vizuál a atmosféru, námět měla zajímavý, scénář byl asi trochu nedomrlý (nebo naopak se toho v něm pere příliš) a vyprávět se ještě trochu bude muset učit. Ve filmu se opravdu intenzivně dbá na prostředí, špínu, depresi, zoufalost a beznaděj až občas nevíte proč, kdo kam šel a jak na to přišel (pasák a ten blonďák). Worhington i Morgan tou špínou procházejí a se střídavými úspěchy se perou se scénářem i režisérkou. Slečna občas zapomene na rytmus a spád, ale řemeslo ji vždy podrží (honička, přestřelky) a atmosféra občas naznačí, kam až se mohl film dostat. Závěrem, není to thriller, u kterého bychom nedýchali, ale těch 100 minut uteče celkem příjemně (na celovečerní prvotinu obzvlášť). V Texas City by nechtěl žít nikdo a umřít už vůbec ne, natož v těch prokletých polích v okolí... 60% ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a prostředím to vypadá jak prequel k True detective, ale někdo z toho snad vystříhal hodinu děje. Nevíme, proč se postavy nějak chovaj, nevíme, jaký vztahy mezi sebou má kterákoli dvojice postav. Nudnej příběh odehrávající se na jedný ulici a kousek vedle ní v "močálu". K čemu byla linie s pokérovaným debilem? Moretz zaujala, ale její postava taky neměla co předvést. ()

Reklama

manonfire 

všechny recenze uživatele

Herci na úrovni, bohužel však vysoce převyšující totálně zpackaný koncept režisérský potažmo scenáristický. Ten příběh byl prostě slaboučký, nelogický a navíc z něj měl člověk pocit, že finální verzi rozhodl střihač, jenž požil. Škoda, protože jinak jsou příběhy jižanských bažin a sériových vražd k sobě atmosféricky velmi příhodné. Tady ale režisérka spíš předvedla, že absolutně neumí vetknout filmu právě ten faktor, který může ze své pozice ovlivnit. 20% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V texaských vražedných polí je objeveno několikero mrtvých dívek, a detektivové Mike (Sam Worthington) a Brian (Jeffrey Dean Morgan) musí vypátrat sériového vraha. Nebudou to mít nikterak jednoduché, neboť místní spodina je ochotná cokoliv, hlavně když nebude muset s vyšetřovateli spolupracovat. Vyšetřování se začne rozjíždět, když je unesena další dívka, čtrnáctiletá Anne (Chloe Moretz), nad kterou drží detektiv Brian Heigh ochranou ruku... Musím říct, že tento film byl pro mne po docela povedeném začátku hodně velkým zklamáním. Tam kde člověk čeká, že se temný příběh začne nějak rozjíždět, musí být zákonitě zklamán, protože zhruba v půlce film (stejně jako i samotné vyšetřování) ustrne ve slepém bodě, a hodně dlouho se nic neděje. Závěr už je zase docela v pohodě, jenže ten už to nezachrání, a stejně tak jako docela sympatické herecké obsazení zůstává trochu nevyužito. A nutno také přiznat, že pokud tušíte zhruba po deseti minutách filmu kdo má všechny vraždy na svědomí, tak máte samozřejmě pravdu, i když se vás filmaři po zbytek filmu budou snažit nasměrovat někam jinam... ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hutná kriminálka s milionově bezútěšnou a tísnivou atmosférou, která většině současných příspěvků do tohoto žánru schází. Zdejšímu nízkému hodnocení se sice divím, ale co se dá dělat. Jeffrey Dean Morgan opět hraje jako ďábel a Sam Worthington s ním bez problémů drží krok, Jessica Chastain jako by se tady připravovala na roli ve 30 minut po půlnoci, skvělá je i "malá" Chloë Grace Moretz... Děj je nepředvídatelný a stále zajímavý, bohužel se mi zdálo, že poměrně velká část filmu někam zmizela - pár situací, které nebudu zmiňovat, by si bývalo zasloužilo více rozvést. Nějakou půlhodinu navrch bych beze všeho snesl. Jinak bez výhrad. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Hoci sa dej filmu odohráva v Texase, jeho natáčanie prebiehalo v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama