Reklama

Reklama

Children of Beslan

(TV film)
USA / Velká Británie, 2005, 60 min

Obsahy(1)

Dokumentárny film z produkcie HBO zachytáva tragické udalosti z 1. septembra 2004, kedy skupina ťažko ozbrojených čečenských povstalcov obsadila školu v Beslane v Severnom Osetsku (Ruská federácia). Bolo zajatých viac ako tisíc detí a dospelých, teroristi ich držali násilím v telocvični bez jedla a vody.
Rukojemnícka dráma trvala celé tri dni a v jej dôsledku zahynulo 332 osôb, z toho 186 detí. Tie čo prežili, rozprávajú svoj príbeh, otrasené peklom, ktoré museli zniesť pri pohľade na vraždenie svojich blízkych. (st3f0o)

(více)

Recenze (2)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tato událost z ruského Beslanu, která se odehrála v roce 2004, je bezpochyby jedno z největších zvěrstev v dějinách lidstva. Tento dokument přináší opravdu hodně silný a smutný zážitek. Ty děti (a samozřejmě i dospělí) si prošly opravdovým peklem. A necelý rok poté s nimi byl natočen tento dokument. Na jednu stranu je to dost drsné, nechat je na kameru tak brzy a tak detailně vyprávět o hrůzách, kterými si musely projít, na druhou stranu to právě díky tomu působí o to silněji. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama