Reklama

Reklama

Co skrývá Šifra Mistra Leonarda

  • Česko Da Vinciho kód: Pravda nebo lež (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záhada Da Vinciho kódu je vyhledávané kontroverzní téma, které by mohlo změnit chápání naší historie. Uprchla Máří Magdaléna po smrti Ježíše do Rennes-le-Château, vesnice v jižní Francii? Nesla s sebou ostatky Ježíše nebo pověstmi opředený Svatý Grál? Může dánský ostrov Bornholm skrývat Archu úmluvy? Jakou výpověď dává obraz Arkadští pastýři od francouzského malíře Nicolase Poussina? Byli tajemnou středověkou silou templáři? Dozvíme se, jak se k těmto teoriím staví odborníci a proč jsou tato témata tak oblíbená u veřejnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Putování za posvátným rodokmenem i jeho ochránci napříč Evropou i staletími. Dokument zajímavější než celá Brownova kniha (Šifra Mistra Leonarda), nehledě na stejnojmenný film. SPOILER ! Gnostická evangelia, dokumenty z Nag Hammadi, důvody, proč je oficiální církev zavrhla. Co je vlastně Svatý Grál? Pohár, do něhož byla zachycena Kristova krev nebo mnohem logičtější objekt? Spojení legendy o Kristu se staroegyptským pohanstvím. Pátrání po tajemstvích francouzského královského rodu Merovejců a úkladné vraždě jeho posledního potomka. Vznik a historie řádu Templářů. Katarové - kritici zbohatlých církevních hodnostářů, kvůli nimž byla v počátcích vytvořena inkvizice. Převorství Sionské. Rosslynská kaple. Svobodní zednáři. Opus Dei. A mnoho dalších zajímavostí. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Nebuďte překvapeni, až zjistíte, že se tento dokument věnuje Da Vinciho kódu pouze okrajově. Místo toho sledujeme pátrání Henryho Lincolna po dalších zajímavých objevech. Ten se věnuje především templářům a stavbám na území Francie a Dánska. Lépe řečeno jejich geometrickému uspořádání. Všude totiž nachází motiv pěticípé hvězdy a pátrá po tom, co to může znamenat. Sice zajímavé, ale ne tak, jak jsem si myslel. Poznámka - dokument je dlouhý jenom 45 minut a ne 90, jak se uvádí v popisu. ()

Judas 

všechny recenze uživatele

Jako milovník záhad a samozřejmě "Šifry mistra Leonarda" se mi postupné odkrývání korelací mezi fikcí v knize a skutečností podle historických pramenů líbilo, ale neustálé a někdy už vysloveně otravné opakování záběrů, hlavně obrazu poslední večeře, mi zabraňuje ohodnotit více. ()

Dextwer 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu zasvěceného fanouška pana Browna, je to příjemný dokument, který nám ukazuje fakta a mýty použité v knižním a filmovém zpracování. Moje hodnocení: 55% ()

Reklama

Reklama