Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký dokumentární film režiséra Dana Stoneho sleduje boj kontroverzního kanadského aktivisty Paula Watsona a čtyřicítky dobrovolníků ze společnosti Sea Shepherd Conservation Society o záchranu beztrestně vybíjených velryb. Watson odešel od Greenpeace, protože chtěl uplatnit vlastní metody při záchraně těchto mohutných kytovců, které japonské lodě ilegálně pronásledují a zabíjejí i v mezinárodních vodách. Snaží se zastavit krvavá jatka za každou cenu a nevyhýbá se ani agresivním akcím. Posádku lodí Robert Hunter a Farley Mowat tvoří nepříliš zkušení námořníci, jejichž bojová taktika se pod Watsonovým vedením mění podle situace. A i když snaha pomoci velrybám je chvályhodná, nabízí se i otázka: jak daleko jsou schopni při záchraně velryb zajít? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

teutates 

všechny recenze uživatele

Pochopil som myšlienku, oceňujem... ale neviem noo, celý ten tzv "boj" mi prišiel strašne naivný, nepremyslený... proste "trapas". Čo sa týka vizuálu a nehostinej prírody oveľa lepšie... názov fakt sedí, na okraji sveta... 6/10 za cieľ, nádej, snahu a vytrvalosť. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Sea Shepherd je ojedinelá organizácia, je veľmi povzbudzujúce vidieť takúto formu boja proti teroru páchanom na životnom prostredí, vyzerá to tak neohrozene, a to aj napriek zastrašovaniu zo strany niektorých štátov. Asi im na účet pošlem nejakú symbolickú podporu. ()

Reklama

Galerie (11)

Reklama

Reklama