Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jazzman sleduje životní příběh Johna Kadlyho: dětství, dospívání, lásky a také překážky na cestě za jeho snem vystoupit ze stínu muzikantské legendy svého otce a stát se jazzovým bubeníkem. V úvodu filmu se John objevuje asi jako pětiletý, bezelstný a talentovaný chlapec. S přibývajícími léty se ovšem začíná projevovat i temná stránka jeho povahy. I přes osobní kouzlo a nadání poznamenává Johnovo dospívání jeho sebezničující temperament. S otcem sice vychází dobře, ale postupně se zhoršují jeho vztahy s matkou, a proto nakonec raději odchází z domova… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Marketus8 

všechny recenze uživatele

Děj filmu mě nezaujal úplně na 100%, ale hudba je naprosto úžasná!! Všechna hudba, která je v tomto filmu je strašně kvalitní a krásná. Film měl několik chyb když natáčeli ,,bubeníka", protože ve skladbě zněl třeba break na přechody a ten herec přitom hrál pořád rytmus, čímž chci říct, že jeho pohyby se neshodovaly s tím, co zrovna znělo. Což je pro mě jakožto pro bubenici docela velká chyba, nechápu jak do té role mohli obsadit někoho, kdo není bubeník..To je neprofesionální.. Zkrátka pro lidi, kteří mají rádi jazz a blues je to vhodný film a určitě jim ho doporučuji!! ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Kamera velmi pěkná, střih silně kulhá, scénář nic moc (ale aspoň žádné fantasmagorie), vedle dobrého jazzu tu občas slyšíme tuctové elektrické (ne jazzové, ale dupácky hardrockové) blues. Kdyby takovéto filmy točila ČT, nic bych ale ani nenamítal. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Výborný film, příjemně se na něj dívá. Příběh je nabitý emocemi, ale stále mu něco chybí, co by ho vyzvedlo z průměru, i když ne už šedého. Bohužel se ne zcela dobře podařilo vykreslit všechny postavy, které tak působí spíše povrchně. A abych nezapomněl - důležitou součástí je hudba, která je skutečně vynikající. Vřele doporučuji tento snímek ke shlédnutí. 3+ ()

SFalconJ 

všechny recenze uživatele

Další důkaz toho, že s kanadským filmem je třeba počítat. Na tomhle kousku nehledejte žádný neobvyklý příběh, ani zápletku. Skvělá kamera, střih, dobré herecké výkony, zajímavá hra s barvami. Ani dabing není vůbec špatný. Ale především na tomto filmu musím vyzdvihnout hudbu, která neuvěřitelným způsobem dokáže k příběhu vyjádřit obrovské množství emocí a není zde jen podkresem, doprovodem a kulisou, tento film má děj vyjádřený hudbou. Ne příběh, ale právě hudba ve mne i přes jednoduchost filmu zanechala hluboký dojem a sám jsem cítil velký příval myšlenek, pocitů a dojmů. Nádherně je zde vyjádřena láska k hudbě, jazzu, blues... Vřele tento film doporučuji a věřím, že ho ocení nejen milovníci jazzové hudby. Jasných pět hvězdiček. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Na první pohled to vypadá hodně nemastně neslaně. Ale tak nějak jsem se pořád díval a koumal, co se z toho vyklube. K tomu příjemný jazz (v hlavní roli saxofon), ke konci trocha klavíru (ať žije sentiment), to celé natočené levnou digi kamerou s odbarvujícím filtrem (ať to aspoň působí umělecky). Ne,nic. Nakonec se z toho nic nevyklubalo.Prostě takový normální život se vším, co k němu patří. A možná právě proto mi je film sympatický. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama