Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok po VYMÍTAČI ĎÁBLA natočené kontroverzní TV drama s Lindou Blair v hlavní roli rodiči zanedbávané čtrnáctileté dívky na útěku z domova, kterou pobyt v polepšovně promění z nevinného dítěte v tvrdou ženu. Bouřlivé reakce provázející uvedení filmu v televizi se týkaly zejména scény, v níž Lindu ve sprchách znásilní čtyři dívky pomocí štětky na záchod. Ta byla nakonec z filmu odstraněna poté, co rodiče jisté osmileté holčičky, kterou znásilnila skupina mladých dívek lahví, obvinili tvůrce, že dívky k činu inspirovala. (choze)

(více)

Recenze (6)

TomStrom 

všechny recenze uživatele

Na mě to teda dojem v žádným případě neudělalo, je to jen taková o něco zábavnější varianta koukání se z okna do tmy a drsné je to asi jako Štaflík a Špagetka. Nedivím se, že to skončilo v zapomnění. ()

Reklama

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Takovej ten dobrej film, u kteryho vubec nevadi televizni format protoze se soustredi na postavy a na silny pribeh. Mala Linda to zvladla slusne, pribeh je dostatecne realny a tim padem divaka oslovi. Byt o nejakou extremni originalitu se nejedna... ()

Woodstock 

všechny recenze uživatele

Zraňující, surové, bezcitné. Nejen scéna znásilnění ve sprše, ale i celý film. Ona dřevěná násada vlastně posloužila jako iniciační nástroj, který měl nesmělé Chris Parker názorně ukázat, kam se to dostala. Odteď bude její osobnost nemilosrdně znásilňována špatně nastaveným (k jednotlivci lhostejným) systémem sociální "péče" o problémovou mládež, z něhož není úniku. Bude-li dívenka Chris chtít přežít a zachovat si zbytky důstojnosti, musí se i ona stát tvrďačkou s okoralou duší. V závěru příběhu se pak lidé "ze systému" doslova s křížkem po funuse podivují nad tragédií a nechápavě se vyptávají: "What happened?" ()

Kacitr 

všechny recenze uživatele

Mě se film líbil. Holčina která skončí v polepšovně, bojí se pípnout a pak je z ní taková tvrďačka. Linda Blair byla skvělá, ze začátku jsem s ni plně soucítila. Po vymítači úplně jiný kafe. Zamrzí že film není známý - aspoň u nás ne. Vlastně bych se o něm ani nedozvěděla kdybych nezkoumala filmografii Lindy. Kolik jí tu bylo? 15-16? Úžasný výkon. Před tím než šla do sprchy, jak ji ta dozorkyně kontrolovala, mi ji bylo opravdu líto, opravdu vypadala, že pláče. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama